Keolis rijdt met zeven e-bussen in Almere
dossier ZE2025

Keolis rijdt met zeven e-bussen in Almere

In Almere rijden sinds deze week zeven elektrische stadsbussen rond. Vervoerder Keolis zet de BYD-bussen in onder de merknaam AllGo. De chauffeurs hebben een week proefgereden om te kunnen wennen aan de nieuwe bussen.

“Het rijdt behoorlijk anders dan een bus op brandstof”, verzekert een Keolis-medewerker. Doordat bij de elektrische bus geen ontsteking nodig is, reageert het gaspedaal directer en trekt de bus sneller op.

De bussen moeten het de hele dag volhouden op één accu waarmee ze 250 tot 300 kilometer kunnen rijden. ’s Nachts worden de bussen opgeladen op de vestiging in Almere Buiten. Verder zijn ze voorzien van dezelfde faciliteiten als de andere AllGo-bussen in Almere, zoals wifi, USB-poorten en dubbele informatieschermen.

De e-bussen gaan eerst op de stadslijnen M5 en M6 rijden, later volgen eventueel M3, M4 en M7. Of Keolis het aantal elektrische bussen later nog gaat uitbreiden, kan de medewerker nog niet zeggen. “Het is ook even afwachten hoe de reizigers erop reageren.”

Lees ook: Ook Syntus bestelt e-bussen van BYD

3 reacties

 1. Keolis rijdt met zeven e-bussen – wEBcollie.nl
  2 maart 2018 om 17:49

  […] OV Magazine schrijft hierover op haar website. Sinds deze week rijdt Keolis met deze bussen in Almere. […]

 2. wil teunissen
  3 maart 2018 om 11:39

  Ik weet niet wie dit artikel heeft geschreven, maar om het geloofwaardig te laten is het toch handig als er iemand met een beetje technisch inzicht naar kijkt voordat dit zo wordt gepubliceerd.

 3. jan v zijtveld
  4 maart 2018 om 13:11

  Nu afgelopen zaterdag en heden zondag reed er geen enkele in de dienst. Ook Amersfoort heeft er 2 maar die rijden ook nauwelijks. Utrecht heeft er nu 10 Maar als er meer dan 6 rijden is het een uitzondering. En dan Eindhoven zullen best ook wel storingen zijn maar het gros rijdt .. Opvallend dat bedrijven die alsmaar concessies winnen het in exploitatie niet al te best doen Maar ja de veranwoordelijken hebben er volgens mij toch niet zoveel verstand van zie Provincie Utrecht Gedeputeerde is bij de Uithof tram problemen vertrokken. en toen Syntus won er was geen beter bedrijf…..

Lees ook