DB breidt proef met zelfrijdende auto uit

DB breidt proef met zelfrijdende auto uit

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor DB breidt proef met zelfrijdende auto uit

Sinds bijna een half jaar rijden de Duitse spoorwegen met een autonoom voertuig in het Beierse stadje Bad Birnbach. In die tijd reed het voertuig ongeveer 3000 kilometer en werden er 7000 mensen vervoerd. Het traject wordt nu verlengd en DB denkt ook aan andere steden, zoals Hamburg en Berlijn.

Dat meldt de Bayerischer Rundfunk. Het voertuig verbindt sinds oktober het lokale kuuroord met het stadcentrum, een traject van ongeveer 700 meter. Exploitant is DB Regio Bus, een volle dochter van de Duitse spoorwegen en een van de grootste spelers in het lokale ov in Duitsland. Sinds half maart zijn er twee voertuigen van Easymile in gebruik, waarbij een voertuig als reserve achter de hand wordt gehouden in geval van verstoringen. Een steward aan boord kan ingrijpen bij noodsituaties.

Het busje rijdt om de 20 minuten en is gratis toegankelijk. Vooral toeristen maken gebruik van het voertuig, maar het is de bedoeling om meer lokale bewoners te trekken. De verbinding wordt daarom doorgetrokken naar het station. Bovendien zullen de voertuigen worden vervangen door een nieuwer model die de hellingen in het stadje beter aankan.

Ook kijkt DB naar een verhoging van de snelheid. Nu rijden de busjes nog 15 kilometer per uur, maar een maximum snelheid van 40 kilometer per uur zou mogelijk moeten zijn. In de toekomst wil het bedrijf de busjes ook in gaan zetten in Berlijn en Hamburg.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook