Fietsendiefstal bij Enschede gehalveerd

Fietsendiefstal bij Enschede gehalveerd

door in rubriek fiets
Reacties uitgeschakeld voor Fietsendiefstal bij Enschede gehalveerd

De gemeente Enschede is in 2017 intensiever gaan samenwerken met politie en landelijke instanties om fietsendiefstal terug te dringen. Door inzet van lokfietsen en het veiliger maken van de stallingen is het aantal aangiftes van fietsendiefstal bij station Enschede met 50 procent gedaald.

Dat meldt Enschedefietsstad.nl. Uit analyse van de aangiftecijfers bleek dat de meeste fietsendiefstal plaatsvindt bij het stationsgebied. Daarom hebben de partijen zich gefocust op dat gebied.

De politie heeft in 2017 de lokfiets ingezet, om zo fietsendieven op het spoor te komen. Daarnaast heeft de gemeente veilige stallingsvoorzieningen gebouwd. Bij de stalling aan de westkant van het Stationsplein heeft extra camerabeveiliging gekregen en de stalling aan het Wilminkplein werd beter zichtbaar gemaakt.

Verder heeft de campagne Enschede Fietsstad 2020 ook veel aandacht besteed aan dit probleem. Via actiedagen werden fietsers bijvoorbeeld geattendeerd op slechte fietssloten. Ook konden inwoners van Enschede hun framenummer in de fiets laten graveren.

Op basis van de eerste cijfers concluderen gemeente en politie dat de gekozen werkwijze aanslaat. Maar het totale aantal aangiftes in Enschede is nog altijd hoog. Daarom gaan politie en gemeente onverminderd door met de actiedagen. Een overzicht van de komende acties vindt u hier.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook