Mega-order voor Berlijn: 950 Citaro-bussen

Mega-order voor Berlijn: 950 Citaro-bussen

door in rubriek artikel, buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Mega-order voor Berlijn: 950 Citaro-bussen

Het is de grootse order aller tijden voor de best verkochte stadsbus, is topman Till Oberwörder van Daimler Buses enthousiast. Stadsvervoerder Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) heeft een recordorder geplaatst voor 950 Mercedes-Benz Citaro stadsbussen. De bussen worden verspreid over de komende jaren in de Duitse hoofdstad ingezet.

De totale busvloot van de BVG bestaat uit 1400 bussen, die 154 routes rijden. Bijna 1000 daarvan zijn gelede of solo-bussen. In 2017 vervoerde BVG daarmee 441 miljoen passagiers.

De Berlijnse vervoerder bestelt nu 600 gelede bussen en maximaal 350 solo-bussen bij Daimler Buses. Volgens topman Oberwörder is BVG dan ook al jarenlang een trouwe klant.Er reden al meer dan 300 bussen met een Mercedes-Benz ster rond in Berlijn.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook