Zakelijke reiziger kiest vaker voor ov

Zakelijke reiziger kiest vaker voor ov

door in rubriek reisinformatie
Reacties uitgeschakeld voor Zakelijke reiziger kiest vaker voor ov

In februari werd de nieuwe mobiliteitspas voor ondernemers MoveMove geïntroduceerd: een MaaS-concept waarmee zakelijke reizigers flexibiliteit hebben in het te kiezen vervoermiddel. Sindsdien merkt MultiTankcard (MTc), aanbieder van mobiliteitspassen in Nederland, dat 35 procent van de nieuwe klanten voor een ov-pas kiest.

“We merken dat ondernemers zichzelf én hun medewerkers meer flexibiliteit willen bieden”, stelt Patrick Roozeman, directeur van MTc. “Die ontwikkeling was natuurlijk al gaande met flexplekken en thuiswerken, maar heeft nu ook het zakelijk reizen bereikt.” Zo zijn ook het gebruik van de (deel)fiets en de taxi aan een opmars bezig.

Met MoveMove heeft de ondernemer flexibiliteit in zijn te kiezen vervoermiddel. Alle gemaakte reiskosten worden maandelijks samengevat in één overzicht, dat inzichtelijk is via een speciaal dashboard. Parkeren en carwash zijn daarin ook inbegrepen. Bovendien is het abonnement per maand opzegbaar.

Duurzaamheid
De markt voor zakelijk reizen verandert sowieso snel, constateert MTc. Duurzaamheid speelt daarin een steeds grotere rol. “We zien dat steeds meer organisaties de duurzaamheidsparagraaf uit hun businessplan concreet handen en voeten willen geven”, zegt Roozeman.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook