Slimme app geeft advies door reisgedrag

Slimme app geeft advies door reisgedrag

Een slimme reisapp die aansluit op de behoeften van de reizigers. Dat is My-TRAC, een app ontwikkeld door de TU Delft. Onderzoeker Léonie Heydenrijk-Ottens zal de mogelijkheden van de app bespreken op het BusVision Congres op 11 oktober. 

Reizigers krijgen persoonlijk advies op maat, mede gebaseerd op eerder reisgedrag, drukte op de weg en invloeden zoals het weer. De app zal binnenkort worden getest in onder meer Nederland en Spanje. “Op basis van gedrag en keuzes leert het de voorkeuren van de reiziger”, zegt Heydenrijk-Ottens.

Hoe werkt het?
De app beschikt bij de start niet over de voorkeuren van reizigers. Het is de bedoeling dat reizigers vooraf een aantal vragen invullen. Vervolgens worden ze, op basis van de antwoorden, ingedeeld in een cluster. Reizigers binnen zo’n profielgroep hebben dezelfde voorkeuren en behoeftes als ze worden geconfronteerd met veranderende situaties.

Reizigers passen niet volledig binnen een cluster, zegt Heydenrijk. Maar hoe meer ze reizen, hoe beter het advies past bij de reiziger. Het profiel van de reiziger krijgt na iedere reis een update. Op deze manier kan het gedrag van de reiziger steeds beter worden voorspeld.

MaasS-pilots
In samenwerking met NS staan de eerste testen met de slimme reisapp op de planning. De onderzoekers zeggen dat de pilots veel informatie verschaffen over de keuzes van de reizigers. My-TRAC moet zorgen voor een integratie van slimme verbindingen en diensten tussen alle aanbieders van Mobility as a Service. De app moet uiteindelijk een internationaal reisplatform worden waar mensen ook een reis kunnen boeken en betalen.

Eén reactie

  1. Dhr. F. van Kreveld
    12 oktober 2018 om 17:15

    Wanneer is My-TRACK beschikbaar voor Android?

Lees ook