Vanaf juni derde flitstrein naar Londen

Vanaf juni derde flitstrein naar Londen

De flitstrein van Amsterdam via Rotterdam naar Londen, die twee keer per dag rijdt, is populair. Zo populair dat de trein, vanaf juni 2019, dagelijks een extra rit maakt. 

Ook zit er voor de komende jaren een verdubbeling van de dienstverlening in de planning, zo meldt het Algemeen Dagblad. Eurostar is erg tevreden over de verbinding die sinds april dit jaar in gebruik is. “Sinds de lancering van deze dienst hebben we meer dan 130.000 extra klanten vervoerd. Allemaal passagiers die een snelle treinverbinding nu verkiezen boven het vliegtuig. Dat heeft ruim 7.000 ton CO2-uitstoot gescheeld.”

Vertragende paspoortcontrole
Reizigers vanuit Nederland hebben in Brussel nu nog last van vertragende paspoortcontroles. Samen met België, Frankrijk en Engeland werkt het kabinet aan een verdrag om de controles op Nederlandse stations te laten plaatsvinden. Een woordvoerder van Eurostar zegt hierover: “Zodra dat is geregeld, dan willen we het aantal treinen per dag verdubbelen naar vier met de ambitie van vijf treindiensten per dag.”

NS-topman Roger van Boxtel is blij dat veel mensen gebruikmaken van de Eurostar. “Deze ontwikkeling is goed voor het milieu. Dat verdrag moet er snel komen, met als gevolg snelheid en comfort voor de reiziger.”

Steun uit Den Haag
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven gaat om tafel met Eurostar-partner NS en met ProRail, om te inventariseren hoe voldoende capaciteit op het spoor kan worden gerealiseerd. De plannen van Eurostar zijn naar tevredenheid van de staatssecretaris. “Omdat ik op korte afstanden binnen Europa graag zoveel mogelijk reizigers van het vliegtuig de trein in wil krijgen, wil ik alles op alles zetten om het voornemen van Eurostar mogelijk te maken”, aldus Van Veldhoven.

3 reacties

 1. DingeZ
  24 oktober 2018 om 07:02

  Waarom moet dat verschrikkelijk infantiel woord “flitstrein” door een professioneel blad overgenomen worden uit een sensatiekrant?

  • Sneltrein
   24 oktober 2018 om 11:21

   Ach flits toch een eind op.

 2. Henk
  26 oktober 2018 om 10:58

  “Samen met België, Frankrijk en Engeland werkt het kabinet aan een verdrag om de controles op Nederlandse stations te laten plaatsvinden.”

  Waarom moet het jaren duren om een paar mannetjes van de Douane in Rotterdam en Amsterdam neer te zetten? Is dat veel anders dan wat dagelijks op grotere schaal op onze vliegvelden gebeurt?

Lees ook