RET biedt eerste mobiele barcodeticket aan

RET biedt eerste mobiele barcodeticket aan

door in rubriek metro
Reacties uitgeschakeld voor RET biedt eerste mobiele barcodeticket aan

Het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf RET biedt als eerste Nederlandse metrovervoerder een mobiel barcodeticket aan. Reizigers kunnen nu met een mobiele barcode bij de metro’s in- en uitchecken. 

“Met het barcodeticket bieden we onze reizigers meer gebruiksgemak in het OV in de regio Rotterdam”, zegt Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: “Het nieuwe ticket biedt uitkomst voor reizigers die af en toe gebruik maken van ons vervoer. Zij kunnen voortaan hun kaartje vooraf online kopen en hoeven niet meer te zoeken naar een kaartverkoopautomaat.”

Maurice Unck, Algemeen Directeur van de RET.

Rode barcodesticker
Reizigers checken in en uit door het mobiele barcodeticket voor een metropoortje of een validator op een metrostation te houden. De poortjes die de barcode accepteren, zijn aangegeven met een rode barcodesticker. Op metrostations zonder poortjes accepteren alle validators de barcode.

Reizigers kunnen in de tram, de bus en op de Fast Ferry al gebruik maken van een mobiel barcodeticket. Voor tram en bus geldt nu nog dat reizigers hun mobiele barcode laten zien aan de buschauffeur of conducteur. In de loop van 2019 is het in trams en bussen ook mogelijk om in- en uit te checken op de validator van het voertuig.

Transitie in betalen
Unck ziet overlap tussen de transitie in betalen en een veranderende kijk van reizigers op mobiliteit. “Steeds meer willen zij een oplossing waarmee ze op de slimste manier, op basis van persoonlijke voorkeuren, van A naar B gaan. Vaak is dat een combinatie van vervoermiddelen, bijvoorbeeld ov, (deel)fiets, lopen of deelauto. Dat vraagt om een nieuwe visie van mobiliteitsaanbieders en meer samenwerking.”

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook