HTM ontslaat twee corrupte medewerkers

HTM ontslaat twee corrupte medewerkers

door in rubriek artikel, Haaglanden
Reacties uitgeschakeld voor HTM ontslaat twee corrupte medewerkers

De directie van HTM heeft twee medewerkers van de afdeling Controle & Veiligheid ontslagen. De reden hiervoor is belangenverstrengeling rond de aanbesteding van een contract voor beveiligingsdiensten en het uitvoeren van ongeoorloofde nevenwerkzaamheden. 

Daarnaast werden twee andere medewerkers van de betrokken afdeling berispt. De directie van het Haagse vervoerbedrijf ontving eind 2018 informatie over vermeende misdragingen en schakelde een extern bureau in. Dat bracht integriteitsschendingen aan het licht door twee medewerkers.

Vertrouwelijke informatie gedeeld
Eén van de ontslagen medewerkers probeerde de aanbesteding van een zevenjarig contract voor beveiligingsdiensten te beïnvloeden. Dit deed hij door vertrouwelijke informatie te delen met een beveiligingsbedrijf. Omdat HTM niet meer kan garanderen dat alle fasen van de aanbesteding correct zijn verlopen, stopt het bedrijf dit proces. De directie neemt binnenkort een besluit in welke vorm de beveiligingsdiensten worden voortgezet nu de aanbesteding van het contract is afgebroken.

De andere medewerker verrichtte onder werktijd ongeoorloofde nevenwerkzaamheden. “Deze medewerker ontving een vergoeding voor het inzetten van HTM-medewerkers voor de beveiliging van commerciële evenementen”, zo schrijft HTM.

Klokkenluidersregeling
“HTM brengt nogmaals de gedragscode met daarin de klokkenluidersregeling onder de aandacht, en roept alle medewerkers van HTM blijvend op om misstanden en nevenwerkzaamheden te melden bij de directie”, aldus HTM in een verklaring. Het Haagse openbaar vervoerbedrijf ontwikkelt momenteel een integriteitstraining voor alle medewerkers.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook