Gratis water op 20 stations Noord-Holland

Gratis water op 20 stations Noord-Holland

door in rubriek stations
Reacties uitgeschakeld voor Gratis water op 20 stations Noord-Holland

NS gaat dit jaar 200 watertappunten bij stations openen, waar treinreizigers gratis drinkwater kunnen halen. Vanaf vandaag zijn de eerste watertappunten op 20 stations in Noord-Holland operationeel.

Op station Hoofddorp ontving staatssecretaris Stientje van Veldhoven (IenW) het eerste flesje gratis getapt drinkwater uit handen van Roger van Boxtel (NS).

Van Boxtel: “Gratis drinkwater dat makkelijk toegankelijk is, maakt het station aangenamer. Ook hoeven reizigers geen wegwerpflesjes meer te gebruiken en dat draagt bij aan het verminderen van plastic afval”.

In Noord-Holland staan 20 nieuwe NS watertappunten bij de stations Alkmaar, Alkmaar Noord, Bovenkarspel, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hoofddorp, Hoogkarspel, Hoorn, Koog aan de Zaan, Krommenie Assendelft, Nieuw-Vennep, Purmerend, Purmerend Overwhere, Santpoort Noord, Santpoort Zuid, Schagen en Zaandam Kogerveld. Eind 2019 moeten op ruim 200 stations watertappunten staan, ook in andere provincies.

Reizigerswaardering
NS investeert tot 2024 65 miljoen euro in de aanpak van met name regionale stations. Dit moet bijdragen aan een betere reizigersbeleving. Naast de aanleg van gratis watertappunten, lopen er nog meer initiatieven. Zo wordt onder meer gewerkt aan betere wacht- en toiletvoorzieningen.

Een ander initiatief is het upgraden van regionale stations naar Stationshuiskamers. Eerder dit jaar opende NS er negen en in 2021 moet het aantal Stationshuiskamers op 35 staan.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook