HTM komt dit jaar met eigen deelfietsen
dossier Fiets

HTM komt dit jaar met eigen deelfietsen

door in rubriek fiets
Reacties uitgeschakeld voor HTM komt dit jaar met eigen deelfietsen

Uber gaat in Denver ov-tickets in de eigen app aanbieden en wil die service geleidelijk uitrollen. Ook Den Haag lijkt op de nominatie te staan, maar vervoerder HTM zit daar niet te wachten. Nog dit jaar wil de Haagse vervoerder een eigen deelfietssysteem op de markt brengen.

Eerder deze week maakte het Financieele Dagblad bekend dat Uber via de eigen app de ov-ticketing van Regional Transportation District (RTD) in de Amerikaanse stad Denver gaat verzorgen. Uber sloot daartoe in april 2018 een deal met Masabi, het bedrijf dat wereldwijd voor dertig vervoerders de ticketing verzorgt.

Van Denver naar Den Haag
Naast RTD uit Denver maakt ook HTM uit Den Haag gebruik van de diensten van Masabi. Maar HTM is nog niet in gesprek met Uber. Woordvoerder Agnes Jansen weet nog niet of die gesprekken in de toekomst wel gaan plaatsvinden. Wel is de Haagse vervoerder met meerdere deelfietsdiensten in gesprek, vertelt zij. Ook is HTM van plan dit jaar een eigen deelfietssysteem uit te rollen. Hoe en wanneer dat zal zijn, kan Jansen nog niet zeggen.

MaaS
Uber wil zich onderscheiden als aanbieder van totale mobiliteitsoplossingen. Daarom gaat het bedrijf ov-tickets in de app aanbieden. Het project in Denver is een proef. Ook het Haagse HTM lijkt op de planning te staan, als één van 30 partijen. De CEO van Uber, Dara Khosrowshahim, wil met Uber vervoer van deur tot deur gaan aanbieden. Openbaar vervoer is daarin een onmisbare schakel.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook