Ondernemers vergeten btw terug te vragen

Ondernemers vergeten btw terug te vragen

door in rubriek anders betalen
Reacties uitgeschakeld voor Ondernemers vergeten btw terug te vragen

Ondernemers vergeten nog vaak de btw op ov-kosten terug te vragen bij de Belastingdienst. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Sherloq in opdracht van zakelijk platform XXImo.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 538 personen, die (mede-)verantwoordelijk zijn voor financiële beslissingen binnen de organisatie. Hieruit komt naar voren dat 80 procent van de ondervraagde ondernemers wel btw op tankkosten terugvraagt, maar niet op andere vormen van mobiliteit.

Zo neemt 40 procent de ov-kosten niet mee in de btw-teruggaaf. Door de recente stijging van het btw-tarief van 6 naar 9 procent, kunnen ondernemers dus ook 9 procent van de reiskosten terugvragen bij de Belastingdienst.

Gedoe
Veel ondervraagde ondernemers geven aan heet ‘teveel gedoe’ te vinden: 23 procent vindt het te tijdsintensief en 20 procent vindt het te ingewikkeld. Voor mobiliteitsuitgaven in het buitenland, zoals de internationale trein, vraagt 41 procent de btw niet terug.

Lees hier het onderzoek van XXImo.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook