ParkShuttle krijgt moderne opvolger

ParkShuttle krijgt moderne opvolger

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor ParkShuttle krijgt moderne opvolger

De ‘tweede generatie’ van de ParkShuttle, die al 13 jaar rondreed, is vorige week van de weg gehaald. In november levert ontwikkelaar 2getthere de derde generatie van het voertuig op, dat eind 2020 zal doorrijden naar de Maaskade en de Watertaxihalte en met gemengd verkeer te maken krijgt.

In de tussenliggende maanden rollen 2getthere en haar partners het nieuwe systeem uit, vertelt Dennis Mica van 2getthere. “Daarbij worden niet alleen de voertuigen vervangen, maar ook onder meer het supervisiesysteem, de ICT, de laadinfrastructuur en een stuk van de civiele infra.” Doordat de route wordt verlengd, kunnen reizigers voortaan ook vanaf de Waterbus richting de metro en andersom. Mica verwacht dat de vervoersvraag groeit en daarom wordt het aantal rijdende busjes op termijn verhoogd van zes naar twaalf stuks.

In het komende nummer van OV-Magazine, dat half juni verschijnt, een uitgebreid artikel over de ParkShuttle, waarbij ook Jan-Willem Immerzeel van concessieverlener Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) professor Bart van Arem van de TU Delft aan het woord komen. “Nederland is er klaar voor om op lage snelheden autonome shuttles door binnensteden te laten rijden”, stelt Van Arem.

Wilt u het magazine ontvangen? Word dan abonnee.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook