Eerste elektrische stadsbus voor Tribus
dossier ZE2025

Eerste elektrische stadsbus voor Tribus

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Eerste elektrische stadsbus voor Tribus

De Utrechtse bussenbouwer Tribus, bekend uit het doelgroepenvervoer, presenteerde op Busworld zijn eerste zero emissie minibus voor het reguliere ov: de Movitas Zero Emission Citybus.

“Deze bus biedt een ideale oplossing voor moeilijk bereikbare binnensteden, waar de standaard 12-meterbus niet kan komen”, vertelt manager e-mobiliteit Erik Henneken.

Tribus is vooral bekend vanuit het doelgroepenvervoer en wil nu zijn horizon verbreden richting regulier ov. In veel binnensteden is sprake van een ruimtelijk probleem, waardoor ze volgens Henneken lang niet altijd goed bereikbaar zijn. “Onze bus is leverbaar in 8.2, 8.95 en 9.70 meter en daardoor veel flexibeler inzetbaar.”

 

De Movitas is volledig elektrisch en door de compacte afmetingen en meesturende achteras zeer wendbaar, voegt marketingmanager Noescha van den Brandhof toe. Bovendien is het voertuig zowel geschikt voor snelladen onderweg of voor langzaam laden op het depot. Het batterijpakket is volledig in de vloer geïntegreerd en op het dak kunnen optioneel zonnepanelen worden toegepast. Zo kan het voertuig tijdens het rijden zijn eigen energie bijladen.

Tribus wil zich bij de aanbieden van de bussen dan ook vooral richten op de mobiliteitsmanagers van gemeenten en provincies. “We zitten nu nog in een testfase, om ook kinderziektes er uit te halen en te leren. We hebben met een jong team van engineers keihard gewerkt en het is de bedoeling om het voertuig in 2021 in serieproductie te nemen.”

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook