‘Bezoek Koning een bekroning op ons werk’

‘Bezoek Koning een bekroning op ons werk’

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor ‘Bezoek Koning een bekroning op ons werk’

Koning Willem-Alexander bracht afgelopen dinsdag een ‘geheim‘ bezoek aan Assen, waar OV-bureau en Publiek Vervoer Groningen Drenthe gevestigd zijn. “Dit werkbezoek zet ons in de schijnwerpers”, vertelt Wilko Mol, directeur van OV-bureau Groningen Drenthe, trots.

“Dat er vanuit het Koninklijk Huis interesse is in ov is natuurlijk hartstikke mooi, en dat wij dan gekozen worden als goed voorbeeld nog veel mooier”, vervolgt Mol. “Dat de Koning hier nu kwam kijken, mogen we zien als bekroning op ons werk. Een opsteker voor iedereen die hier een bijdrage aan levert.”

Tijdens zijn bezoek sprak Koning Willem-Alexander met verschillende vertegenwoordigers van lokale en regionale overheden over de vorm van samenwerking tussen gemeenten, provincies, OV-bureau en Publiek Vervoer in Groningen en Drenthe. Zij geven deels de regie uit handen aan de markt, maar trekken ook intensief samen op. Daarin worden ook structurele manieren gezocht om verschillende geldstromen samen te voegen.

Ook maakte de Koning een ritje met een waterstofbus door Assen. Mol: “De Koning was onder de indruk van het feit dat wij in Groningen Drenthe de grootste zero emissie busvloot van Europa hebben. Ook de ontwikkelingen op waterstofgebied hadden zijn grote interesse, mede in relatie tot de transitie naar schone energieproductie in onze regio. De gegarandeerde afzet van waterstof in onze bussen kan hier een goede basis onder leggen.”

“Wij vinden zelf dat we mooie stappen zetten in Groningen en Drenthe”, besluit de directeur van het OV-bureau. “In samenwerking met alle overheden, vervoerders en andere belanghebbenden, in het gebruik van data en informatie om ons product te verbeteren en de reiziger te bedienen en natuurlijk in de verduurzaming van het ov. Dit wordt door veel partijen ook gezien, zoals ik merk aan de vele werkbezoeken die aan ons worden gebracht en de congressen waar wij onze best practises mogen delen.”

Lees ook: Wilko Mol: ‘Ons netwerk is goed ontwikkeld’

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook