Transdev blijft rijden op Gooi en Vechtstreek

Transdev blijft rijden op Gooi en Vechtstreek

Bij de gunning van de nieuwe concessie Gooi en Vechtstreek per 2021, heeft de huidige vervoerder, Transdev, EBS en Arriva achter zich gelaten. Per 11 juli 2021 wordt de concessie volledig ZE.

De provincie Noord-Holland heeft de concessie aan de rijdende vervoerder Transdev verleend, omdat deze volgens de provincie de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Zo belooft de vervoerder het regionaal busvervoer volledig zero emissie te maken met accu-elektrische bussen bij aanvangsdatum op 11 juli 2021.

Een grote stap in de ambitie van de provincie om het ov in Noord-Holland te verduurzamen, vertelt provinciewoordvoerder Caroline Coolen. Daarmee wordt Gooi en Vechtstreek één van de eerste regionale concessies die volledig ZE wordt.

Meer en directer ov

Per 2023 gaat Transdev bovendien meer dienstregelingsuren aanbieden tegen vergelijkbare exploitatiekosten. Tegen die tijd is ook de vrije HOV-busbaan in ‘t Gooi gereed en gaat de frequentie van de R-netlijn 320 (Hilversum – Huizen – Amsterdam Amstel) zowel in de spits als in de daluren omhoog en er komt een nieuwe spitslijn Huizen – Utrecht de Uithof.

Vanaf 2023 introduceert de vervoerder ook een nieuw vervoersplan. Daarin behoudt het busnetwerk vrijwel dezelfde dekking, maar krijgt een aantal buslijnen wel directere routes en kortere reistijden, wat de aansluiting op R-netlijn 320 verbeterd. Op een aantal laagbezette lijnen verlaagt Transdev de frequentie, bijvoorbeeld door uursdiensten in de avonduren aan te bieden.

Servicenet Hilversum

Een belangrijke verandering is de introductie van een Servicenet in Hilversum. Bij dit Servicenet is veel aandacht voor ouderen en mensen die minder makkelijk zelfstandig reizen. Met deze voorziening helpt Transdev mensen die anders wellicht gebruik maken van de WMO-voorzieningen, om langer zelfstandig met het OV te blijven reizen.

Termijn

Nadere details over de invulling van de nieuwe concessie worden later bekend gemaakt, aldus provinciewoordvoerder Coolen. Eerst volgt nog een periode van zes weken, waarbinnen Arriva en EBS in bezwaar kunnen gaan. De concessie loopt vanaf 11 juli 2021 tot 2030.

Pier Eringa, de CEO van Transdev, is erg blij met het binnenhalen van de nieuwe concessie Gooi en Vechtstreek. “Met dank voor het vertrouwen van provincie Noord-Holland en waardering voor het team van Transdev dat hier hard aan werkte! We gaan het waarmaken!”, schrijft hij op LinkedIn.

Eén reactie

 1. H.Hoorweg
  16 maart 2020 om 12:15

  Ik zie dat de spitslijn Huizen – Utrecht in gebruik genomen wordt ; denkt men er aan dat deze bus aan aansluit op de bus uit Almere en een stop in Laren/ Eemnes.

  Ik mis op de Hov Huizen – Hilversum in Huizen een bushalte op het Jol.
  Deze moet gehandhaafd blijven want de Haar als Fauna verdwijnen dan;
  Anders wordt de afstand veel te groot.

Lees ook