26 mei: gratis webinar ’Stations en 1,5 meter afstand, kwestie van goed gedrag?’

26 mei: gratis webinar ’Stations en 1,5 meter afstand, kwestie van goed gedrag?’

door in rubriek stations
Reacties uitgeschakeld voor 26 mei: gratis webinar ’Stations en 1,5 meter afstand, kwestie van goed gedrag?’

Hoe kunnen reizigers in stationsgebieden op een veilige en verantwoorde wijze 1,5 meter afstand bewaren? OV-Magazine organiseert hierover de webinar ’Stations en 1,5 meter afstand: kwestie van goed gedrag?’ op dinsdag 26 mei om 9.00 uur. Meld u gratis aan.

Per 1 juni gaat het ov een nieuwe fase in. Met een mondkapjesplicht, inzet van boa’s en maatwerkdienstregelingen schalen we langzaam op naar 40 procent reizigerscapaciteit in bussen, treinen, metro’s en trams. De 1,5 meter afstand geldt daarmee niet in de voertuigen.

Maar in stationsgebieden moeten we wel 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Hoe zorgen we dat in- en uitgaande loopstromen gescheiden blijven en dat mensen niet gaan mengen? Wat betekent dit voor blinden en slechtzienden? En hoe zorgen we dat de fysieke en ruimtelijke veiligheid niet in het geding komt?

Onder leiding van Corina de Jongh (Railforum) gaan Arthur Scheltes (adviseur ov Goudappel Coffeng), Dorine Duives (Active Modes Lab TU Delft), Herman Evers (Koninklijke Visio), Arjen Klinkert (beleidsadviseur Rover) en Mirjam Schokker (NS Stations) hierover met elkaar in gesprek. Zij hebben het over beleidsmatige aspecten en hoe dit in de praktijk kan uitpakken.

Meld u aan

U kunt zich via onderstaand formulier gratis aanmelden voor de webinar, dat online plaatsvindt op dinsdag 26 mei van 9.00 tot 10.30 uur:

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook