Siemens bouwt 30 ICE’s Deutsche Bahn

Siemens bouwt 30 ICE’s Deutsche Bahn

Deutsche Bahn (DB) bestelt dertig nieuwe ICE-treinen van het type Siemens Velaro voor een bedrag van 1 miljard euro. Binnen het contract is een optie voor nog eens zestig treinstellen opgenomen. De voertuigen worden tussen december 2022 en 2026 afgeleverd.

De nieuwe treinen zijn 200 meter lang, bestaan uit acht rijtuigen en beschikken over 440 zitplaatsen waarvan 93 in de eerste klas en 347 in de tweede klas, en een restauratie. De maximumsnelheid bedraagt 320 km/uur. Ook zijn de Siemens-treinen voorzien van radiogolf-vriendelijke beglazing, wat de bereikbaarheid voor mobiele telefoons vergroot.

Internationale trajecten

Ook kunnen zij op internationale trajecten rijden, omdat de Velaro-MS (Multi System) treinen meerdere spanningen aankunnen, net als voorganger Velaro-D (klasse 407) waarvan er 17 werden geleverd tussen 2010 en 2012. Ook zijn de Velaro-MS treinen te combineren bestaande Velaro-D treinen.

Vervoerder Deutsche Bahn wil de treinen gaan inzetten op hsl-diensten tussen het Ruhrgebied en München en wil uitbreiden met de hogesnelheidslijn Rhein Main tussen Keulen en Frankfurt. Daardoor kunnen ook meer diensten naar Brussel en Parijs worden aangeboden

DB kondigde in september 2019 aan dat ze de eerste dertig nieuwe treinen wilde kopen, nadat een tender van negentig stuks in oktober van dat jaar was afgerond. Siemens won die aanbesteding en gaat de treinen bouwen in de fabriek in Krefeld. De elektrische systemen worden vanuit de fabriek in Erlangen (Beieren) geleverd.

Eén reactie

  1. Tjeerdhij
    18 juli 2020 om 10:52- Reageren

    Weer een goed voorbeeld van duurzame investering in onder andere werkgelegenheid. Waarom volgt NL dit niet? De oude ICE’s die nu de verbinding van ons land met Duitsland onderhouden zijn aan vervanging en uitbreiding toe. Net als de capaciteit in de verbindingen met het zuiden en Engeland uitgebreid dienen te worden. Hoe kunnen bij voorbeeld anders de Eurostars (vanaf november: DRIE ! ) de 60 dagelijkse KLM-vluchten naar Londen vervangen?

Laat een reactie achter

Lees ook