'Vakblad van belang om onze kennis delen'

vrijdag 9 oktober 2020
timer 2 min

“Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ov is een vakblad essentieel”, vertelt ov-specialist Arthur Scheltes van Goudappel Coffeng. Het adviesbureau is één van de Vrienden van OV-Magazine.

 

Arthur Scheltes, ov-adviseur bij Goudappel Coffeng

Goudappel Coffeng houdt zich op zowel strategisch als operationeel niveau bezig met ov, vertelt Scheltes. Zo bereid het momenteel de aanbesteding van de concessie Fryslan voor, is het betrokken bij een project in Den Haag met HTM Fiets, werkt het mee aan het Toekomstbeeld OV 2040 en werkt het mee aan diverse OV Schaalsprongen. “Het is belangrijk dat we die kennis kunnen delen via dit magazine.”

Samen optrekken

Zeker met de onzekerheid rond de coronacrisis, is het volgens de ov-adviseur essentieel om als vakgebied samen op te trekken. “Wat er gaat gebeuren heeft nu nogal een glazenbolgehalte natuurlijk. Meestal brengen wij ov-adviezen uit op basis van aspecten die al eens gebeurd zijn, maar dit is een compleet nieuwe variabele. Dus wat dat betreft is het wel heel spannend. We moeten als vakgebied dit pad gezamenlijk verkennen.”

“Daaraan kan het vakblad bijdragen door zich niet louter te richten op kennisdeling via het magazine, maar ook door kennisdeling te faciliteren”, weet Scheltes. En daar is het dit jaar mee begonnen. Zoals met de webinar over de 1,5 meterstationsgebieden en de Rondetafelbijeenkomst over hoe het ov weer op gang te helpen is. Arthur Scheltes: “Dat kan het vakgebied een stap verder brengen.”

Word Vriend van OV-Magazine

Vindt u een toonaangevend en kritisch vakblad belangrijk? Dat met een open blik over de ontwikkelingen in de markt schrijft, achtergronden duidt, verdieping geeft, hoor en wederhoor toepast en de mensen ‘achter’ het bedrijf of beleid interviewt? Word dan, net als Goudappel Coffeng, Vriend van OV-Magazine.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.