Maak ruimte voor lopen en win de LoopAward 2023

maandag 24 juli 2023

De zomerperiode is aangebroken en dat is een mooi moment om uw idee voor de LoopAward 2023 in te sturen. De inschrijving is geopend tot 31 augustus.

In totaal worden twee initiatieven beloond die een bijdrage leveren aan meer ruimte voor lopen in Nederland. Eén award wordt uitgereikt aan de organisatie die het meeste heeft bijgedragen aan meer (toekomstige) ruimte voor lopen in de fysieke omgeving. De tweede award gaat naar het meest aansprekende maatschappelijke initiatief dat ervoor heeft gezorgd dat (meer) mensen gaan lopen.

Tijdens het Nationaal Voetgangerscongres op 3 oktober maakt de jury de uiteindelijke winnaars van de LoopAward bekend. Maak jij meer ruimte voor lopen? Laat Nederland weten hoe je dat doet. Bekijk de criteria voor deelname en doe mee.

Deze LoopAward-winnaars gingen je voor

Wanneer u uw idee instuurt kunt u zomaar de volgende winnaar van de LoopAward worden en in dit illustere rijtje terechtkomen. Winnaars van de LoopAward zijn De dementievriendelijke route – de Oost (2022) en Met Walking4School loopt het beter (2022), StationsOmmetjes van NS (2021) en het Rondje Stadionpark van Gemeente Rotterdam (2021) en het Leidse Singelpark, gemeente Leiden (2020).