Annemarie Zuidberg aan de slag bij EBS

vrijdag 5 februari 2016
timer 2 min

Annemarie Zuidberg, de ontslagen directeur bij QBuzz, gaat weer in de sector aan de slag. Als zelfstandig consultant heeft ze inmiddels haar eerste opdracht gekregen bij EBS. Ze zal het bedrijf adviseren bij tenders.

EBS-directeur Wim Kurver bevestigt Annemarie Zuidberg-Tabak per 1 februari te hebben ingehuurd als adviseur. "Annemarie is haar adviesbureau in januari gestart en in de loop van januari zijn wij met elkaar in gesprek gekomen. Wij hebben haar gevraagd ons te adviseren bij tenders, zoals wij hiervoor meerdere adviseurs inhuren omdat wij niet alle kennis zelf in huis hebben en elke tender weer gebruik willen maken van alle relevante kennis die er voorhanden is in de markt", laat Kurver weten.

Zuidberg werd op 1 februari vorig jaar directeur van QBuzz/Abellio. Na nog geen drie maanden werd zij op non-actief gezet, na gesjoemel in de aanbesteding in Limburg. Het bedrijf trok René de Beer aan, ex-topman bij Veolia. Die speelde bedrijfsinformatie van zijn oude werkgever door naar Abellio. Zuidberg verklaarde toen dat niet alleen zij op de hoogte was van het aantrekken van De Beer, maar ook de hoogste leiding van NS.

NS stelde een integriteitsonderzoek in, nadat enkele e-mails van Qbuzz-medewerkers waren opgedoken. NS-topman Timo Huges zou Zuidberg hebben geïnstrueerd wat zij mocht zeggen tegen de externe onderzoekscommissie. "Tachtig procent van de waarheid is ook de waarheid", zou Huges haar hebben voorgehouden. In combinatie met een negatief ACM-rapport over machtsmisbruik in Limburg, kostte het ook Huges en Jeff Hoogesteger, directeur van Abellio Holding, de kop.

Gisteren werd bekend dat NS schikte met onder meer Zuidberg en Hoogesteger. Een rechtszaak is daarmee van de baan. Over de details van de schikkingen doen de partijen geen mededelingen.

EBS-directeur Wim Kurver ziet uit naar een goede samenwerking met Zuidberg en heeft zich ervan vergewist dat ze geen concurrentie- of relatiebeding meer heeft. "EBS heeft de ambitie om te groeien in Nederland. Annemarie heeft veel ervaring met aanbestedingen in het openbaar vervoer. Inhoudelijk weet zij als geen ander de vraag van de opdrachtgever en de behoefte van de klant te vertalen in een concrete aanbieding. Wij zijn van haar kennis en ervaring onder de indruk en EBS kan deze kennis goed gebruiken", aldus Kurver. Zuidberg zelf wil geen commentaar leveren. Met NS heeft ze afgesproken geen uitlatingen in de pers te doen over het afgelopen jaar.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

Mondkapje blijft voorlopig verplicht in ov-voertuigen

15 sep om 09:54 uur
Met het vervallen van de anderhalvemeterregel per 25 september, hoeven reizigers niet langer een mondkapje te…
Lees verder »

Koninklijke onderscheiding voor bedenker OV-fiets

26 apr om 12:15 uurtimer4 min
Ronald Haverman (55), de bedenker van de OV-fiets, heeft op maandag 26 april een Koninklijke onderscheiding…
Lees verder »

Eringa vertrekt per direct bij Transdev

5 mrt om 16:35 uurtimer2 min
Pier Eringa stopt per direct als topman van Transdev Nederland, omdat zijn taken wegens de coronacrisis behoorlijk…
Lees verder »

Het jaar 2020 samengevat in 11 artikelen

18 dec 2020 timer5 min
Bij het eind van het jaar horen lijstjes. En OV-Magazine houdt van lijstjes. Daarom vatten wij het bijzondere ov-…
Lees verder »

Studenten kunnen spitsmijden tot augustus

13 nov 2020 timer2 min
De landelijke spreidingsafspraken tussen ov-sector en het onderwijs zijn verlengd tot 1 augustus 2021, laat Pedro…
Lees verder »

Wob-verzoek afgewezen; OpenGeo in beroep

22 okt 2020 timer3 min
Stichting OpenGeo deed een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (wob) over de totstandkoming van de…
Lees verder »

Vitale sector (?)

31 jul 2020 timer3 min
Met het afkondigen van de intelligente lockdown begin maart werd tegelijkertijd een aantal sectoren van vitaal …
Lees verder »

Coronavirus zorgt voor minder trein en bus

16 mrt 2020 timer2 min
In strijd tegen het coronavirus passen ov-bedrijven hun dienstregelingen aan en neemt de sector aanvullende…
Lees verder »