FlixTrain stelt Franse spoorplannen uit

donderdag 16 april 2020
timer 1 min

De Duitse busmaatschappij FlixBus, heeft de plannen om in Frankrijk treindiensten te rijden voor onbepaalde tijd opgeschort.

FlixBus, dat in samenwerking met Leo Express in Duitsland langeafstandstreindiensten rijdt in concurrentie met DB onder de naam FlixTrain, meldt als reden dat de kosten voor het gebruik van het spoorwegnet in Frankrijk te hoog zijn. De internationale langeafstandsvervoerder wijst erop dat vele andere Europese landen goedkoper zijn.

De beslissing is genomen zonder enige invloed van de situatie die is ontstaan door het Coronavirus, stelt het bedrijf.

Vijf routes

Flixtrain had gepland vanaf 2021 enkele langeafstandstreinen te laten rijden in Frankrijk, zoals Parijs-Brussel, Parijs-Lyon, Parijs-Toulouse, Parijs- Bordeaux en een nachttrein tussen Nice en Parijs.

De exploitatie van deze treinen zou plaats vinden op basis van conventionele treinen op het conventionele Franse spoorwegnet en zonder enige vorm van financiële ondersteuning uit publieke middelen. Deze treindiensten zijn niet zozeer een concurrentie voor de TGV- treindiensten van SNCF, maar meer voor de Intercités van de Franse staatsspoorwegen.

Lees ook: FlixTrain wil vijf routes rijden in Frankrijk

Misschien kan Flixtrain echte Beneluxtrreinen laten rijden van Amsterdam C. via Brussel Luchthaven- Brussel-Luxembourg- Arlon-Luxembourg.. Een snellere verbinding naar het Groothertogdom zonder het knelpunt Brussel Noord aan te doen maar direct zonder overstap naar de Europese wijk in de Belgische hoofdstad. Dit is voor ons als Noorderburen en gemis dus wie weet geeft dat een doorslag. Deze verbinding kan of rond weekends ingelegd worden, of in zomerseizoen of toch iedere dag een trein heen en weer.
Of een snelle trein Dordrecht-Roosendaal- Oostende, waarbij ook in Essen B gestopt wordt.
Maar wie weet wel een snelle Sprintercity van Arnhem C. met stops in Emmerich- Wesel en op de grote stations tot en met Keulen. De trein rijdt hierna verder naar Siegen.
Voor dieselsneltreindiensten van Harlingen Haven-Leeeuwarden-Groningen HS- Winschoten-Leer D-Bremen D naar Hamburg Hbf D en Hamburg Altona D .met de thans ter zijde DM 90 treinstellen.
Dit kan ook gelden voor de sneltrein Nijmegen-Kleve Duisburg Hbf- Iserlohn v,c,
En in samenwerking met Connexxion Utrecht C-Amersfoort C.Ede Wag.-Arnhem C met enkele oer SGMm treinstellen of wat afgedankte SLT Sprinters.
Misschien een idee om met Lint-treinstellen die straks overbodig bij Maaslijn zijn over te nemen voor een nieuwe spoorlijn Amersfoort C-Veenendaal C-Rhenen-Kesteren- Zetten Andelst naar Nijmegen C. Aangevuld met ex Arriva DMU s van de Maaslijn.
Laat Flixtrein een trein rijden van Duesseldorf via Mönchengladbach-Roermond-Weert-Lier-Mechelen-Gent St Pieters en Blankenberge. Zo profiteren de lage landen ook van dit nieuwe spoorinitatief.
Mensen vervoeren per spoor voor school, werk, cultuur en natuur is erg duurzaam. Laat daarom ook natuurgebieden een verzoek halte aanleggen. De Halten auf Verlangen of Requests stops zijn in onze omringende landen al jaren een fenomeen. Gewoon een simpel perron met een wachthuisje is meer dan voldoende. Je houdt de trein tegen door middel van handopsteken.
Groothertogdom Luxemburg heeft er twee op hetzelfde spoorlijntje Wiltz-Kautenbach. De stationnetjes die ik bedoel heten Paradiso en Merkholz. In het Britse programma (You tube) All the stations hoor je hier geregeld over. Erg leuk om te zien! Waarom dan niet in Meinweg ? We willen toch milieubewust reizen? Dus laat daar in het Limburgse Grenspark weer een trein rijden en daar een stop maken. Dan zijn we echt weer duurzaam bezig,

Dobrý den chtěla bych se zeptat má to speciální vůz pro vozíčkáře

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

Nieuwe nachttrein A’dam – Praag op komst

9 apr om 10:41 uurtimer2 min
Een nieuwe nachttrein tussen Brussel, Amsterdam en Praag vanaf april 2022. Dat is het doel van de Nederlandse…
Lees verder »

Vlaanderen beëindigt monopolie De Lijn

26 mrt om 10:00 uurtimer5 min
Terwijl in Nederland de commissie-Brokx dertig jaar geleden het ov structureel veranderde*, staat het Vlaamse ov-…
Lees verder »

Regiojet gaat 's nachts naar Polen

8 feb om 14:35 uurtimer2 min
Het Tsjechische Regiojet slaat zijn vleugels verder uit met een nieuwe internationale nachttrein. Dit keer is…
Lees verder »

Impuls voor Europees nachttreinnetwerk

10 dec 2020 timer2 min
De ÖBB, DB, SBB en SNCF gaan samen een Trans-Europees nachttreinnetwerk ontwikkelen. Zij kondigden plannen aan…
Lees verder »

Aanbesteding Bentheimer Eisenbahn van start

25 sep 2020 timer2 min
De aanbesteding van de ‘Regiopa Express’, de treindienst tussen Bad Bentheim en Neuenhaus, is gestart. De dienst…
Lees verder »

Zweden besteedt nachttreindiensten aan

11 sep 2020 timer2 min
De Zweedse vervoerautoriteit Trafikverket start een aanbesteding voor internationale nachttreinen, die Zweden met…
Lees verder »

Zwitserse spoortunnel versnelt Europees ov

10 sep 2020 timer2 min
De Ceneri-basistunnel, een 15,4 kilometer lange spoortunnel in Zwitserland, is na 28 jaar geopend. De tunnel gaat…
Lees verder »

NMBS krijgt ETCS in 23 locomotieven

27 aug 2020 timer1 min
Spoorwegfabrikant Alstom installeert het Europese treinbeveiligingssysteem ETCS in 23 HLD77-locomotieven van…
Lees verder »