Walter Etty nieuwe voorzitter Rover

woensdag 16 mei 2018
timer 2 min

Walter Etty (69) is voorgedragen als de nieuwe voorzitter van reizigersvereniging Rover. Etty was eerder PvdA-wethouder Financiën in Amsterdam, voorzitter van de Consumentenbond en betrokken bij Samen op Reis.

Etty is de derde oud-wethouder van de Partij van de Arbeid op rij die voorzitter wordt van Rover. Michael van der Vlis (Rover-voorzitter van 2004 tot 2010, overleden op 5 april 2018) en Arriën Kruyt (voorzitter sinds 2010) gingen hem voor.

Etty is tien jaar PvdA-wethouder Financiën geweest in Amsterdam, zeven jaar voorzitter van de Consumentenbond, vier jaar lid van het Commissariaat voor de Media en is nu 25 jaar adviseur bij het bureau Andersson Elffers Felix. In die laatste functie was hij onafhankelijk voorzitter van Samen op reis. In die initiatiefgroep hebben Rover en actie-organisatie Urgenda topmensen uit de ov-sector enkele verbeteringen laten regelen.

Een van Etty’s taken als nieuwe voorzitter van Rover wordt de omslag naar een directiemodel, zoals bij de Fietsersbond, waarbij de directeur meer het boegbeeld is dan de voorzitter. De nieuwe directeur moet de vereniging verjongen en het ledenverlies keren. Etty krijgt één jaar om Rover om te vormen en met het bestuur een nieuwe directeur te benoemen.

"Rover is goed bezig, maar het lage aantal van 5600 leden maakt de vereniging kwetsbaar", zei Etty in 2013 tegen OV-Magazine. "Rover zou meer kunnen inspelen op de individuele reiziger. Bijvoorbeeld met meer aandacht voor de fiets en de deelauto en korting op een OV-chipkaart." Ook noemde hij toen al enkele andere ideeën.

De Algemene Ledenvergadering van Rover moet de voordracht van Etty nog goedkeuren. Die komt op zaterdag 26 mei bijeen in Ermelo.

Dus ROVER wordt gewoon een lobby-club voor Amsterdam.
Slechte zaak. Voorzitter uit ander landsdeel die ook eens voor
OV in Den Haag/Rotterdam (waar MRDH het OV stilletjes aan het slopen is)
en in de landelijke gebieden op komt zou wenselijker zijn dan de zoveelste
Amsterdamse PVDA-wethouder.
(Hoe was gezegde ook weer: We deden een plas.......)

Arriën Kruyt in juni 2017: 'Voor de post van voorzitter in een vrijwilligersorganisatie krijg je alleen mensen die aan het eind van hun loopbaan zijn gekomen. Wij willen met een jonger gezicht naar buiten treden.' ROVER wordt of is al een 70+ club, met een steeds verder afnemend aantal (stok)oude leden. Als invloedrijke en belangenbehartigende vereniging doet ROVER steeds minder ter zake. Als voormalig voorzitter van de Consumentenbond kan Etty maar het beste ROVER opheffen en de schamelijke restanten onderbrengen of begraven in het museum dan wel op het kerkhof van de Consumentenbond.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Walter Etty nieuwe voorzitter Rover

Nederland 2015 Arnhem Station Arnhem. Prorail. NS. In Arnhem bouwt ProRail een nieuwe stationshal. De aanleg van extra sporen en perrons enkele jaren geleden heeft ervoor gezorgd dat de capaciteit kan groeien op de spoorlijnen uit Utrecht, Nijmegen, Zutphen en Duitsland. Door de nieuwe perrontunnel is het station goed toegankelijk geworden voor reizigers. De nieuwe stationshal vormt de kroon op de vernieuwing van het stationsgebied Arnhem en zorgt voor een logische verbinding tussen de verschillende vervoerwijzen. Visual station Arnhem 1Visual station Arnhem 2 VorigeVolgende1 / 2 Een ruime, comfortabele en moderne ov-terminal De nieuwe ov-terminal is ruim, comfortabel en modern. Het is een overzichtelijke ruimte waarin de reiziger zich goed kan orienteren, en onder een dak van trein naar bus of trolleybus kan overstappen. De nieuwe stationshal krijgt een bijzondere architectuur, waarin alle natuurlijke hoogteverschillen worden overbrugd. In 2007 is begonnen met de sloop van het oude station en startte de bouw van de perrontunnel. De perrontunnel en de fietsenstalling zijn klaar en alweer een tijd in gebruik. De komende jaren werken we nog aan de stationshal zelf. In 2015 kan iedereen gebruik maken van het nieuwe station. ProRail verbouwt station Arnhem in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Arnhem en NS. COPYRIGHT Chris Pennarts Blokland 82 3417 MR Montfoort The Netherlands+31653309747 info@chrispennarts.nl www.chrispennarts.nl. © Chris Pennarts