Grote investeringen in bereikbaarheid Zuid-Holland

Het Rijk, de Metropoolregio Rotterdam/Den Haag, Provincie Zuid-Holland en de gemeentes Den Haag en Rotterdam hebben een akkoord bereikt over een gezamenlijke investering van zo'n 4,8 miljard euro in de bereikbaarheid van Zuid-Holland.

Realisatie Uithoornlijn gaat van start

Aannemer Dura Vermeer en Vervoerregio Amsterdam zetten woensdag 11 maart een handtekening onder het contract voor de tramverbinding tussen Amstelveen Zuid en Uithoorn.

De Uithoflijn gaat 16 december rijden

Op zaterdagmiddag 14 december kunnen reizigers gratis gebruik maken van de lijn. Buslijn 12 verdwijnt door de nieuwe tramlijn 22. De eerste tram vertrekt vanaf 16 december op werkdagen rond 6.00 uur, de laatste rond 22.00 uur.

Slim remsysteem voor Haagse trams

Het Haagse ov-bedrijf gaat met de remhulp als eerste vervoerder in Nederland praktijkervaring opdoen.

Een speciale camera en radarsensor waarschuwt de trambestuurder als er gevaar dreigt met objecten op het spoor zoals auto's, vrachtwagens en buss

GVB over op Nederlandse groene stroom

De aanbesteding is gewonnen door energieleverancier Nuon/Vattenfall die met onder meer windmolens op de Maasvlakte de groene energie opwekt. De stroom komt voor 100 procent uit Nederland. GVB wil  in 2025 klimaatneutraal opereren.

Amsterdammers moeten nog wennen

“Amsterdammers ervaren men het reizen wel als iets minder makkelijk dan voorheen”, zegt GVB-woordvoerder Mireille Muller op de vraag waarom ze minder positief zijn dan forenzen. “Dat is ook wel te begrijpen: het is best een verandering.

Alle betalingen mogelijk in Haagse tram

Trambestuurders hoeven zich vanaf 1 oktober niet meer druk te maken over contante betalingen zo meldt nu.nl. De nieuwe betalingswijze moet de veiligheid van de bestuurders verbeteren.