Grote investeringen in bereikbaarheid Zuid-Holland

Het Rijk, de Metropoolregio Rotterdam/Den Haag, Provincie Zuid-Holland en de gemeentes Den Haag en Rotterdam hebben een akkoord bereikt over een gezamenlijke investering van zo'n 4,8 miljard euro in de bereikbaarheid van Zuid-Holland.

Amstelveenlijn gaat 13 december rijden

Een bestuurlijk werkbezoek van bestuurders, directeuren en managers van de Vervoerregio Amsterdam, GVB en de gemeenten Amsterdam en Amstelveen aan de Amstelveenlijn markeerde het einde van de grootschalige werkzaamheden en luidde de start van de t

Realisatie Uithoornlijn gaat van start

Aannemer Dura Vermeer en Vervoerregio Amsterdam zetten woensdag 11 maart een handtekening onder het contract voor de tramverbinding tussen Amstelveen Zuid en Uithoorn.

De Uithoflijn gaat 16 december rijden

Op zaterdagmiddag 14 december kunnen reizigers gratis gebruik maken van de lijn. Buslijn 12 verdwijnt door de nieuwe tramlijn 22. De eerste tram vertrekt vanaf 16 december op werkdagen rond 6.00 uur, de laatste rond 22.00 uur.

Slim remsysteem voor Haagse trams

Het Haagse ov-bedrijf gaat met de remhulp als eerste vervoerder in Nederland praktijkervaring opdoen.

Een speciale camera en radarsensor waarschuwt de trambestuurder als er gevaar dreigt met objecten op het spoor zoals auto's, vrachtwagens en buss