MobiBus vooral in trek bij vrouwen

MobiBus vooral in trek bij vrouwen

door in rubriek onderzoek, P+R
Reacties uitgeschakeld voor MobiBus vooral in trek bij vrouwen

De mobiele wachtruimte MobiBus op carpoolplaats Kayersdijk in Apeldoorn Zuid valt vooral in de smaak bij vrouwen. Zij waarderen het toezicht vanuit de omgebouwde gelede streekbus wat het parkeren veiliger maakt en ze kunnen er gratis naar de wc.

Afgelopen zomer trok de MobiBus gemiddeld 40 bezoekers per dag. In de winter waren het er 25 tot 30. Voor een rendabele exploitatie moet het aantal bezoekers verdubbelen, schrijft initiatiefnemer Ted Deckers van de Stichting P+Rmissie in de evaluatie voor de provincie Gelderland. Hij zoekt nog een ondernemer die het van hem wil overnemen.

De MobiBus is elke werkdag open van 7.00 tot 19.00 uur. Vroege carpoolers komen ’s ochtends niet binnen. Zij willen snel naar hun werk, vóór de file uit. Kantoorpersoneel heeft meer rek en haalt vaker een bakje koffie. Flexwerkers die een tijdje in de bus zitten besteden gemiddeld 6 euro per bezoek.

Volgens Deckers zijn de doelgroepen ‘Jan met de pet, Jan met de stropdas, Joanneke met de rok, Johannes met de wandelstok en Johanna met de e-fiets’. Oudere automobilisten en fietsers zonder navigatiesysteem komen nogal eens nerveus de weg vragen in de MobiBus. Het personeel houdt een oogje in het zeil op de carpoolplaats en ruimt de rommel op. Het project kreeg begin dit jaar een nominatie voor een Horeca Innovatie Award.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook