Concessie regio Utrecht definitief naar Qbuzz

Concessie regio Utrecht definitief naar Qbuzz

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Concessie regio Utrecht definitief naar Qbuzz

De concessie van de regio Utrecht gaat op 8 december definitief naar Qbuzz. Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven heeft het beroep van Connexxion tegen de gunning aan Qbuzz vandaag afgewezen.

Bestuur Regio Utrecht (BRU) had de concessie op 8 oktober vorig jaar toegewezen aan Qbuzz, waarna Connexxion bezwaar aantekende. Dat bezwaar verklaarde BRU op 14 januari ongegrond, waartegen Connexxion in beroep ging.

Vervoerbedrijf Connexxion, dat inschreef als OV Utrecht, vond onder meer dat Qbuzz niet had mogen inschrijven met drie elektrische bussen. Het bestek van BRU zou dat uitsluiten. Volgens het College van Beroep is dat niet het geval. Ook de stelling van Connexxion dat de beoordeling van de offertes niet zorgvuldig is geweest, snijdt volgens het college geen hout. Een eerdere aanbestedingsprocedure met dezelfde inschrijvers strandde bij de rechter.

Qbuzz kan nu definitieve afspraken maken met de busbouwers over het leveren van bussen die voldoen aan de hoogste milieunorm: Euro VI. De meeste bussen zullen volgens BRU al in december beschikbaar zijn. De nieuwe concessie heeft een looptijd van tien jaar en betreft al het openbaar vervoer in de regio Utrecht, inclusief sneltram en de toekomstige Uithoflijn.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook