Opknapbeurt voor station Lievelde

Opknapbeurt voor station Lievelde

door in rubriek stations
Reacties uitgeschakeld voor Opknapbeurt voor station Lievelde

Het desolate en verwaarloosde station Lichtenvoorde-Groenlo (Lievelde in de volksmond) heeft op initiatief van de provincie Gelderland een opknapbeurt gekregen.

De uitgewoonde wachtruimte voor de overstappende scholieren en forensen werd onder handen genomen door de plaatselijke kunstenaar Vic Hulshof. Voor de buitenkant ontwierp hij een lijnenspel van rood, geel en blauw – geïnspireerd door De Stijl – met oude reclames en lokale prenten in de tussenliggende vlakken. Onder de overkapping is een gedenksteen geschilderd met ‘Lievelde’ erop en de logo’s van eigenaar NS en vervoerder Arriva.

Op het voorplein staan nu een statafel en zitelementen. Het aantal P+R-plekken verdubbelde van 24 naar 50, het aantal fietsklemmen ging van 112 naar 272. Gelderland stak 1,5 ton in de opknapbeurt, ook voor de bushaltes. Arriva, gemeente Oost Gelre, NS en ProRail betaalden de resterende 5,5 ton, onder meer uit de programma’s Groei op het spoor en Ruimte voor de fiets.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.