Fiets toch niet in reisadviezen 9292

Fiets toch niet in reisadviezen 9292

door in rubriek fiets, reisinformatie
Reacties uitgeschakeld voor Fiets toch niet in reisadviezen 9292

Anders dan 9292 ruim een jaar geleden beloofde, komt de fiets niet in de reisadviezen van de ov-planner. “Die verwachting had niet gewekt mogen worden”, zegt directeur Stefan Hulman van 9292 tegen OV-Magazine.

Een senior relatiemanager van 9292 wedde in februari 2013 op een mini-symposium van reizigersvereniging Rover dat de ov-reisplanner binnen een jaar ook de fiets in reisadviezen zou betrekken. Reizigers zouden dan kunnen aanvinken of ze met hun eigen fiets naar een gunstig opstappunt van het ov willen rijden en of ze lid zijn van OV-fiets, zodat ze het laatste stuk naar hun bestemming eventueel kunnen fietsen. “Dat gaat niet gebeuren”, aldus Hulman. “Deze uitspraken zijn gedaan op persoonlijke titel: hij had dat niet mogen zeggen. Met deze medewerker hebben we inmiddels een hartig woordje gesproken.”

Waarom komt de fiets niet in de ov-reisplanner? Hulman: “Er speelt een aantal ontwikkelingen, zoals proeven met informatie over P+R-terreinen en actuele vertrektijden in onze reisadviezen. Deze informatie zien reizigers liever eerder dan informatie over de fiets: die staat niet bovenaan ons lijstje.” De fiets in de ov-reisplanner is al ruim zes jaar een vurige wens van onder meer de Fietsersbond. Overigens geeft www.ns.nl in reisadviezen van adres naar adres wél informatie over fietstijden en fietsroutes naar en van het station.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook