SP stelt vragen over Uithoftram

SP stelt vragen over Uithoftram

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor SP stelt vragen over Uithoftram

De Uithoftram, die vanaf 1 januari 2018 de verbinding verzorgt tussen Utrecht Centraal en De Uithof, rijdt in de avond maar tot 21.30 uur en in het weekend helemaal niet. De SP heeft de zaak aanhangig gemaakt bij staatssecretaris Mansveld.

De Uithof en P+R De Uithof zullen dan worden bediend door buslijn 28, die via de binnenstad gaat. Buslijn 12 rijdt nu evenmin later in de avond en in het weekeinde. De vervoerwaarde is volgens BRU op deze tijdstippen te gering voor twee ov-verbindingen, zo staat in het door Bestuur Regio Utrecht vastgestelde OV-Streefbeeld 2020.

De Tweede Kamerleden Paulus Jansen en Eric Smaling (SP) hebben staatssecretaris Mansveld gevraagd of zij het acceptabel vindt dat hoogwaardig en snel openbaar vervoer, aangelegd met 110 miljoen euro rijkssubsidie, later in de avond en in het weekeinde ongebruikt blijft. Zij vragen de staatssecretaris te bevorderen dat de tram wel blijft rijden in de rustige uren.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook