‘Limburg gaat meer dan ooit maatwerk leveren’

‘Limburg gaat meer dan ooit maatwerk leveren’

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor ‘Limburg gaat meer dan ooit maatwerk leveren’

Aan ambitie geen gebrek bij de Limburgs gedeputeerde Patrick van der Broeck. Hij besteedt dit jaar een ov-contract aan met een waarde van anderhalf miljard euro. “We gaan het dit keer minder dichttimmeren.”

Knabbelend aan een appel schiet Patrick van der Broeck in sneltreinvaart door de veelheid aan plannen die de provincie Limburg heeft voor het openbaar vervoer. Het is eind van de middag en zijn afspraken lopen nog door tot 11 elf uur ’s avonds. Zonder omhaal produceert de gedeputeerde verkeer en vervoer uit zijn hoofd cijfers, bedragen en details. Vanzelfsprekend, hij is de laatste weken continu op tournee om de provinciale ambities toe te lichten.

Eind februari presenteerde Limburg het programma van eisen voor de nieuwe ov-concessie die in 2016 van start gaat. Tot 9 april kunnen Limburgers hun mening geven. “Openbaar vervoer domineert nu mijn werk.” De concessie wordt in november van dit jaar gegund. Geschatte waarde voor een periode van vijftien jaar: anderhalf miljard euro, waarvan de helft rijkssubsidie (48 miljoen euro per jaar), die Limburg direct doorsluist naar de nieuwe vervoerder. Vanaf volgende maand kunnen vervoerders hun offertes indienen.

Van der Broeck is optimistisch over de animo. “Ik reken op drie tot vijf aanbieders.” Dan gaat hij ervan uit dat de huidige vervoerder Veolia, dat in de etalage staat, ook op eigen kracht meebiedt. “Wat valt er nog te verkopen als ze geen concessie meer hebben?”

U moet ingelogd zijn om dit artikel te kunnen lezen. Login
André de Vos

Over André

André de Vos is redacteur bij OV-Magazine en als freelance journalist gespecialiseerd in financiële berichtgeving.

Lees ook