Adviesraad houdt Regiotram Utrecht scherp

Adviesraad houdt Regiotram Utrecht scherp

door in rubriek Utrecht
Reacties uitgeschakeld voor Adviesraad houdt Regiotram Utrecht scherp

Een adviesraad onder voorzitterschap van Asje van Dijk gaat het trambedrijf Regiotram Utrecht en de projectorganisatie Uithoflijn scherp houden op de professionele prestaties. De adviesraad rapporteert tenminste één keer per jaar aan Bestuur Regio Utrecht en aan de projectorganisatie Uithoflijn, waarin ook de gemeente Utrecht is vertegenwoordigd.

Voorzitter Asje van Dijk was tussen 2003 en 2011 gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland en grote voorvechter van de RijnGouwelijn, de geplande lightrailverbinding Gouda–Alpen aan den Rijn–Leiden–Katwijk–Noordwijk. Na de statenverkiezingen in april 2011 maakte Zuid-Holland korte metten met het plan. Van Dijk is sinds eind 2011 burgemeester van Barneveld.

De adviesraad telt drie leden. Allereerst Carl Berg, adviseur financiën, planning en control. Berg is directeur bijzondere opdrachten voor de Gemeente Rotterdam. Hij is onder meer lid van het projectcommissariaat Noord-Zuidlijn en lid van de raad van advies Spoorzone Delft.

Adviseur exploitatie en beheer is Karel van Gils, directielid van GVB met in zijn portefeuille rollend materieel (metro en tram), railinfrastructuur en ict. Hij heeft daarvoor 20 jaar bij NS gewerkt, onder meer als directeur Wagenbedrijf.

Adviseur projecten voor de Uithoflijn is Benno Stoiber, projectmanager en directeur uitvoering van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Stoiber heeft ervaring opgedaan met grote infraprojecten bij Rijkswaterstaat (onder meer HSL) en ProRail.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook