Ook NMBS schikt met AnsaldoBreda

Ook NMBS schikt met AnsaldoBreda

door in rubriek hoge snelheid
Reacties uitgeschakeld voor Ook NMBS schikt met AnsaldoBreda

De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS heeft een schikking getroffen met V250-bouwer AnsaldoBreda. Bovenop de al eerder toegekende schadevergoeding van 37 miljoen euro, krijgen de Belgische spoorwegen nog eens 2,5 miljoen van de Italianen.

NMBS eiste aanvankelijk meer dan 40 miljoen euro schadevergoeding, volgens de Belgische krant De Morgen, maar die claim vervalt nu. Beide partijen willen zo een eind maken aan een juridische loopgravenoorlog. NS ontving uiteindelijk 125 miljoen euro voor de treinen, terwijl er 213 miljoen voor betaald was.

De Belgen bestelden met frisse tegenzin destijds drie V250-treinstellen bij Finmeccanica-dochter AnsaldoBreda, maar trok die order in toen na een paar weken een treinstel uitviel met een verloren bodemplaat.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook