Nieuwe coalitie onderzoekt uitbreiding metro Amsterdam

Nieuwe coalitie onderzoekt uitbreiding metro Amsterdam

door in rubriek Amsterdam, metro
Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe coalitie onderzoekt uitbreiding metro Amsterdam

Het nieuwe Amsterdamse college gaat onderzoeken of de Noord-Zuidlijn doorgetrokken kan worden naar Schiphol en Amstelveen.

Ook wordt de haalbaarheid van een nieuwe metroverbinding tussen Amsterdam Centraal en Sloterdijk, eventueel via Amsterdam Noord, onderzocht. Dat blijkt uit het collegeprogramma dat de drie coalitiepartijen in de hoofdstad, D66, VVD en SP, hebben gepresenteerd.

Ook het nachtelijk ov moet worden uitgebreid en worden extra p+r-plekken gerealiseerd. Parkeertarieven in de stad zelf worden met maximaal een kwart verhoogd.

Daarnaast heeft het nieuwe college zich als doel gesteld om het ov in 2026 helemaal uitstootvrij te hebben. Het integrale coalitieplan is hier (.pdf) te lezen. Op pagina 26 staan de plannen voor het ov. De VVD levert de portefeuillehouder.

Den Haag 
Ook Den Haag zet meer in op p+r , blijkt uit het concept-collegeakkoord van de Hofstad. Daarnaast is het de bedoeling dat de ov-verbindingen naar  Kijkduin, Rotterdam The Hague  Airport, de Binckhorst en het Westland worden verbeterd.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook