Lelystad wil gratis 65+-ov de deur uit doen

Lelystad wil gratis 65+-ov de deur uit doen

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Lelystad wil gratis 65+-ov de deur uit doen

De gemeente Lelystad wil stoppen met het gratis ov voor 65+-ers. Volgens B&W is er geen geld meer voor. Het college studeert nog op alternatieven.

Lelystad moet 7 miljoen euro bezuinigen. Voor het gratis ov was in 2008 geld beschikbaar. In 2011 werd de gratis bus voor ouderen nog overeind gehouden door geld uit de BDU-reserve. Ook werd er nog een gedeelte vrijgemaakt uit de algemene middelen. De afspraak was om de bus tot in ieder geval eind 2014 in stand te houden.

Het geld uit de BDU-reserve ontbreekt nu en door de bezuinigingen is het niet waarschijnlijk dat er nu nog geld voor de gratis bus vrijgemaakt kan worden. Ook de lijn naar Lelystad Noord wordt geschrapt. Het college onderzoekt nog op welke manier de pijn van de bezuinigingen verzacht kan worden. Aanvankelijk meldde een woordvoerster dat er een onderzoek zou komen naar gratis ov voor minima, maar die mededeling werd later weer ingetrokken. Het college informeert de raad dinsdag welke alternatieven het onderzoeken waard zijn. De bus naar Lelystad Noord wordt wellicht vervangen door een buurtbus met vrijwilligers.

Volgens een woordvoerder maakten weinig ouderen gebruik van het gratis ov.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook