Drie inschrijvers voor concessie Limburg

Drie inschrijvers voor concessie Limburg

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Drie inschrijvers voor concessie Limburg

Veolia, Arriva en Abellio hebben een bod uitgebracht op de ov-concessie Limburg. Vandaag was de sluitingsdatum voor de aanbesteding.

Gedeputeerde Patrick van der Broeck is tevreden met de inschrijvers. Hij spreekt van ‘een prima marktwerking’. Veolia is de zittende concessiehouder in Limburg. Vanaf eind 2016 verzorgt één vervoerbedrijf 15 jaar lang al het openbaar vervoer in de provincie. De gunning is in januari of februari volgend jaar.

Veolia spande dit najaar een kort geding aan tegen de provincie Limburg en eiste dat NS-dochter Abellio zou worden uitgesloten van inschrijving. NS zou geen inzage hebben gegegeven in reizigersaantallen van de stoptreinen en zou voordeel hebben van de Intercity’s die het bedrijf blijft rijden in Limburg. De rechter wees die eisen op 16 oktober echter af.

Veolia heeft inmiddels de zelf ontwikkelde huisstijl voor de concessie Limburg geclaimd.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook