Eerste stap uitbreiding tramnet Antwerpen

Eerste stap uitbreiding tramnet Antwerpen

door Eduard de Jong in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Eerste stap uitbreiding tramnet Antwerpen

Antwerpen heeft zaterdag de eerste stap gezet naar de uitbreiding van het tramnet met 33,7 kilometer, een toename met 50 procent.

De Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts opende zaterdag 6 december een traject van 500 meter door de Brusselstraat (kaart, pdf) tussen de Brederodestraat en de Bolivarplaats. Door de nieuwe route over ‘het Zuid’ geeft tramlijn 4 (kaart, pdf) een directe verbinding tussen het treinstation Zuid en het stadsdeel waar het Justitiepaleis, de Karel de Grote Hogeschool en het Museum voor Schone Kunsten zijn gevestigd.

Stap twee volgt op 18 april 2015 als een nieuwe sneltramlijn 8 (kaart pdf) gaat rijden tussen een P+R-terrein bij de rotonde van Wommelgem en het premetrostation Astrid bij het Centraal Station. Het traject loopt via de deelgemeenten Deurne en Borgerhout en gaat ondergronds verder door de in de jaren 80 aangelegde premetrokoker Reuzenpijp. Voor de eenrichtingtrams wordt een ondergrondse keerlus aangelegd onder de Franklin Rooseveltplaats in het centrum.

Lees ook: Vlaanderen gaat voor tram.


Door deze tunnel rijdt met ingang van 18 april 2015 sneltramlijn 8 vanuit Wommelgem naar premetrostation Astrid bij het Centraal Station. Bovengronds blijft tramlijn 24 parallel naar het stadscentrum rijden.

Bovenste foto: Tramlijn 4 rijdt op het nieuwe traject door de Brusselstraat naar de Bolivarplaats. Op de achtergrond het nieuwe Justitiepaleis.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook