Go! Groen ov mikt op Eindhoven

Go! Groen ov mikt op Eindhoven

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Go! Groen ov mikt op Eindhoven

Adviesbureau Balancia staakt na negen jaar haar activiteiten. Eigenaar en oprichter Arjen Jaarsma wil met zijn start-up Go! Groen ov gaan inschrijven op de concessie Eindhoven.

Het combineren van het nieuwe vervoerbedrijf Go! met adviesbureau Balancia was te ingewikkeld, zegt Arjen Jaarsma (47). “Voor Balancia moest ik soms weken naar het buitenland, dat gaat niet samen met de activiteiten voor Go!.”

De oprichter van Go liet vorig jaar aan OV-Magazine weten op vier of vijf concessies voor bus of light rail te willen inschrijven. Die ambitie staat nog steeds, maar heeft wat vertraging opgelopen. Dat komt enerzijds door gezondheidsproblemen, die inmiddels zijn overwonnen.

Lees ook: Go! gaat inschrijven met elektrisch vervoer

Anderzijds speelt de trend onder ov-autoriteiten hem parten dat concessies plotseling met twee jaar worden verlengd. Dat is onder meer gebeurd bij Amstelland-Meerlanden en bij Groningen-Drenthe, waar Jaarsma zijn zinnen op had gezet. “Inschrijven op een concessie doe je niet zomaar even, dat vergt twee à drie jaar voorbereidingstijd.”

Go! Groen ov wil nu gaan inschrijven op de nieuwe ov-concessie Eindhoven, die dit najaar op de markt komt en eind 2016 ingaat. Of de jonge vervoerder ook echt een offerte gaat indienen, hangt af van drie strategische partijen. Jaarsma praat met geïnteresseerde busleveranciers, touringcarbedrijven en durfinvesteerders. De gesprekken lopen goed, maar een partij komt pas over de brug als de andere twee meedoen, verklaart Jaarsma de lastige positie van een start-up.

Go! wordt een frisse verschijning, belooft Jaarsma. “De ov-markt is gevangen in zichzelf. Vervoerders klagen over lagere winstmarges, maar zijn weinig innovatief. Wij geloven in elektrificering van het busvervoer, in gebruik van social media. Wij staan voor een veel betere service en voor vergroting van de omzet in het ov.”

Behalve Jaarsma zijn er nog twee medeoprichters verbonden aan Go! Groen ov. Zij zullen later dit jaar de publiciteit opzoeken, aldus Jaarsma.

Constant Stroecken

Over Constant

Constant Stroecken was hoofdredacteur van OV-Magazine tot augustus 2019.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook