‘De Lijn moet nog meer besparen dan gedacht’

‘De Lijn moet nog meer besparen dan gedacht’

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor ‘De Lijn moet nog meer besparen dan gedacht’

De Vlaamse vervoersorganisatie De Lijn moet tot en met 2019 niet 61, maar 112,5 miljoen euro besparen. De stijgende kosten die De Lijn maakt, worden niet gecompenseerd door de overheid.

In een intern document van De Lijn in handen van de Standaard staat een bedrag van 115 miljoen euro. De stijgende kosten komen vooral door de vergrijzing van het personeelsbestand en de hogere kilometerkostprijs voor vertramde bustrajecten.

Om het verlies deels te compenseren, is vandaag een grote tariefswijziging ingegaan. Veel abonnementsprijzen zijn omhoog gegaan en veel minder mensen mogen gratis van de bus en tram gebruik maken. Ook worden op rustige lijnen vroege en late ritten geschrapt.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook