Deense buscommercial krijgt een vervolg

Deense buscommercial krijgt een vervolg

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Deense buscommercial krijgt een vervolg

Herinner je nog die Deense reclame waarin de buschauffeur de meest coole gast uit de buurt was? Goed nieuws: Midttrafik, die daarvoor verantwoordelijk was, heeft een opvolger!

Midttrafik presenteert… de passagier! Hij is cool… Het publiek juicht als hij de bus uitstapt, vrouwen leveren massaal hun ondergoed bij hem in en in de lunchpauze voert hij Miss Paraguay, die zijn vriendin schijnt te zijn, zijn boterhammetjes met worst. Zijn leven is vol spannende keuzes; zal hij in buslijn elf of buslijn dertien stappen?

Midttrafik is terug met een opvolger voor een succesvolle busreclame uit 2012 waarin we al kennismaakten met de coole buschauffeur. De Deense vervoersautoriteit is verantwoordelijk voor de uitvoering van het openbaar vervoer in de regio Midtjylland, waar onder andere de stad Århus ligt. Uit onderzoek in 2012 (Deens, .pdf) bleek dat 46% van de jongeren in de regio tussen 18 en 34 de bus geen aantrekkelijk vervoermiddel vond. Daarom ontwikkelde Midttrafik een imagocampagne gericht op jongeren.

Het filmpje over de coole bus werd een daverend succes; het werd ruim 3,6 miljoen keer bekeken op Youtube en trok wereldwijd aandacht van de media. De Amerikaanse Huffington Post betitelde het filmpje als ‘The worlds coolest Bus Company Advert’. Midttrafik won diverse internationale prijzen voor het filmpje, waaronder een Epica Award.

filmplakat_50x70-cm_webIn de nieuwe campagne van Midttrafik staat de passagier centraal. Net als bij de vorige campagne wordt Facebook gebruikt om het geheel een interactief karakter te geven. In februari kunnen passagiers van Midttrafik op zoek naar geluksmunten, die op verschillende buslijnen verstopt zijn. De munten kunnen bij de chauffeur worden ingeleverd. Wat de prijs precies is, vertelt Midttrafik niet, maar ze beloven in elk geval een goede reiservaring. De hoofdpersoon uit het nieuwe Midttrafik filmpje wil met zijn geluksmuntje naar het einde van de wereld reizen. Of dat lukt…

Voor wie het wil proberen: de munten zijn in deze bussen te vinden.

En dit is het nieuwe spotje:

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook