Arriva en Veolia in beroep tegen Limburg

Arriva en Veolia in beroep tegen Limburg

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Arriva en Veolia in beroep tegen Limburg

Zowel Arriva als Veolia gaat in beroep tegen de gunning van het ov in Limburg aan NS-dochter Abellio. Volgens De Telegraaf geeft de Autoriteit Consument en Markt een boete aan NS vanwege machtsmisbruik.

NS rekent volgens ACM te hoge prijzen aan de concurrenten voor het gebruik van toegang tot kaartautomaten en ov-chippalen; zaken die essentieel zijn voor het uitvoeren van de dienstverlening. Daardoor heeft NS een onterecht voordeel gekregen bij de gunning van het Limburgse ov, zo zou in de vooraankondiging van ACM te lezen zijn.

Lees ook: Alle details over de winst van Abellio in Limburg

Aanvankelijk was het de bedoeling dat ACM de vooraankondiging naar buiten zou brengen voor de bekendmaking van het besluit van de provincie Limburg dat Abellio de concessie had gewonnen, begin vorige maand. NS zou dit bij de voorzieningenrechter hebben weten te voorkomen. De Telegraaf noemt het opmerkelijk dat NS een klein jaar geleden een bedrijfsjurist overnam van ACM. Als NS-jurist bestrijdt hij nu zijn oude werkgever, waar hij programmamanager Transport was.

Lees ook: ACM kijkt met belangstelling naar concessie Limburg

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook