Limburg beslist eind mei over concessie

Limburg beslist eind mei over concessie

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Limburg beslist eind mei over concessie

Eind mei neemt Limburg een beslissing over het verdere verloop van de ov-aanbesteding van de provincie. Dat heeft gedeputeerde Patrick van der Broeck gezegd tegen Provinciale Staten.

Volgens Van der Broeck worden er twee scenario’s onderzocht: het ov in Limburg wordt gegund aan de nummer 2, Arriva, of de hele aanbestedingsprocedure wordt opnieuw gedaan, zoals Veolia eist. Daarbij kijkt de provincie onder meer naar hoe lang het opnieuw opstarten van een aanbestedingsprocedure zou duren en of Abellio mag meedoen.

Tot die tijd wordt het contract niet verscheurd. “Voorlopig staat het contract met Abellio nog, al is de vraag hoe wenselijk het is om nog verder met deze partij te gaan”, aldus een woordvoerder.

Gisteren kwam aan het licht dat Abellio met fraude de concessie van Limburg heeft gewonnen. Uit een intern onderzoek van NS bleek dat ex-directeur René de Beer van Veolia Limburg informatie heeft gelekt naar QBuzz/Abellio in ruil voor een baan bij de NS-dochter. Zijn concurrentiebeding van een jaar loste hij op door als dekmantel bij een extern adviesbureau te gaan werken, dat weer werd ingehuurd door QBuzz.

 

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook