Manu Lageirse vertrekt bij Veolia

Manu Lageirse vertrekt bij Veolia

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor Manu Lageirse vertrekt bij Veolia

Manu Lageirse vertrekt als directeur van Veolia Nederland. Hij wordt bij moederbedrijf Transdev in Parijs verantwoordelijk voor de inkoop van het hele concern.

Lageirse was al vier dagen per week werkzaam in Parijs. Het is de bedoeling dat hij begin mei definitief vertrekt bij Veolia Transport Nederland. Lageirse blijft nog wel verantwoordelijk voor de rechtszaak rond de aanbesteding van de concessie Limburg, maar als daar een nieuwe aanbesteding komt, wordt die gedaan door de nieuwe directie van zowel Veolia als Connexxion: Bart Schmeink en Anne Marie van der Wijst.

Lageirse werd in 2009 directeur van Veolia. Dat is door de fusie van Transdev en Veolia een zusterbedrijf geworden van Connexxion. Er waren plannen om Veolia Nederland te verkopen, maar inmiddels is het bedrijf in Nederland zo gekrompen dat dat niet meer logisch is. Veolia Nederland rijdt na het (voorlopige) verlies van de concessie Limburg straks alleen nog in Haaglanden. Hoewel Veolia en Connexxion formeel twee aparte bedrijven blijven, vanwege de verschillende aandeelhoudersstructuur, worden ze voortaan als één bedrijf geleid.

“Ik vertrek met een tweeslachtig gevoel”, zegt Lageirse. “Aan de ene kant ben ik blij dat we het debat over aanbestedingen nu eindelijk echt voeren. Ik ben begonnen over outputsturing en daar wordt nu serieus over nagedacht. Ik denk ook dat er inmiddels beter wordt samengewerkt tussen commerciële partijen, overheden en NS. Al lijkt het soms dat we alleen maar ruzie hebben.”

“Het verlies van de concessie Limburg is vervelend, maar dat is volgens mij geen gelopen race. Ik ben echter het meest teleurgesteld in het overheidsbeleid. Dat is erg wispelturig. Er is meer ideologie dan visie op het openbaar vervoer.”

Lageirse zal nog geregeld contact hebben met de Nederlandse tak van Transdev. “In mijn nieuwe functie zal ik ook af en toe in Nederland zijn.”

André de Vos

Over André

André de Vos is redacteur bij OV-Magazine en als freelance journalist gespecialiseerd in financiële berichtgeving.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook