Het openbaar vervoer in Limburg wordt gegund aan Arriva, meldt de Limburgse omroep L1 op basis van 'betrouwbare informatie'. Het provinciebestuur neemt morgen de officiële beslissing.
'Limburgs ov gaat naar Arriva'
Met de aanbesteding is een bedrag van twee miljard euro gemoeid. Aanvankelijk werd de concessie binnengehaald door Abellio, maar later bleek dat oud-Veolia-directeur René de Beer vertrouwelijke informatie naar Abellio gelekt had.
De provincie wilde een beslissing nemen tussen of de aanbesteding helemaal opnieuw doen of de concessie te gunnen aan de nummer 2, Arriva. Volgens L1 is de keus nu op de laatste optie gehouden. De provincie wil het nieuws niet bevestigen.
Meer artikelen met dit thema
Gemeenten bepalen zelf inzet boetegeld EBS
8 jul om 16:35 uurDe gemeenten in Zaanstreek-Waterland mogen zelf bepalen hoe zij boetegeld, opgelegd aan vervoerder EBS,…
Kwaliteit ov-knooppunten holt achteruit door financiële tekorten
7 jul om 10:38 uurNiet alleen de reizigers zullen de impact van bezuinigingen voelen — ook de kwaliteit van de ov-infrastructuur…
Eerste ‘Buitenpoort’ van Nederland bij station Bussum Zuid
24 jun om 09:22 uurOp 18 juni was de officiële opening van de eerste Buitenpoort in Nederland op station Bussum Zuid. Een…
KiM: bij flexvervoer is meer aandacht nodig voor de reiziger
10 jun om 11:23 uurDe invoering van flexvervoer leidt lang niet altijd tot betere bereikbaarheid. Dat blijkt uit het rapport '…
Ov-sector luidt noodklok tegen bezuinigingen
6 jun om 14:25 uurOp dinsdag 10 juni om 08.45 uur klinkt er in de regio’s Amsterdam en Rotterdam Den Haag een ongebruikelijk…
Westelijke entreetunnel Amsterdam CS na twee jaar hinder weer open
2 jun om 11:17 uurDe vernieuwde westelijke reizigerstunnel van Amsterdam Centraal is in gebruik genomen. Na bijna twee jaar van…
Middelengebruik op de werkvloer: nieuwe handreiking helpt vervoersbedrijven
26 mei om 13:52 uurUit onderzoek van TNO en het Trimbos-instituut blijkt dat middelengebruik –…
Column: Sociale veiligheid blijft van belang
26 mei om 13:09 uurMaart 1989 worden op metrostation Zuidplein drie vrouwen door een verwarde man doodgestoken. Maar dat was niet…
En weer een Nederlandse mega-opdracht naar het buitenland. Chapeau
Ingediend door Jan van Wegberg op di, 02/06/2015 - 09:38
Toch is dat niet zo. Door al dat amateuristische gerommel, door Nederlanders op Nederlandse bodem, eindigen deze avonturen namelijk vaak in het dieprood. Dus, feitelijk doen we in Nederland goede zaken. Personeel met laag werk- en denkniveau krijgt vorstelijk betaald en verhuist met iedere aanbesteding mee naar het bedrijf dat deze aanbesteding 'wint'. De verliezen, tsja, die komen uiteindelijk in het buitenland terecht. Goed staaltje VOC-mentaliteit.
Ingediend door Piet Huijben op di, 02/06/2015 - 18:54
Reactie toevoegen