Proef met chipkaart voor ANWB-leden

Proef met chipkaart voor ANWB-leden

door in rubriek OV-chipkaart
Reacties uitgeschakeld voor Proef met chipkaart voor ANWB-leden

De ANWB en de ov-bedrijven zijn deze maand een proef begonnen met achteraf betalen onder 1250 ANWB-leden. De proef duurt een jaar en moet leiden tot meer incidentele reizigers in het ov.

Deelnemers aan de proef Eerst reizen, dan betalen mogen gedurende een jaar op rekening reizen, zoals ook al mogelijk is bij de RET. Hiervoor ontvangen de ANWB-leden een aparte OV-chipkaart. Ze krijgen maandelijks een factuur voor de gemaakte reizen, 40 procent korting op treinreizen in de daluren, 10 euro reistegoed bij NS, een gratis abonnement op OV Fiets, Wegenwacht Fiets Service en 20 procent korting bij Q-park in combinatie met een treinreis.

Bijna de helft van de 1,8 miljoen ANWB-leden reist al met het openbaar vervoer. Door de speciale OV-chipkaart wordt de keuze voor het ov aantrekkelijker en het gebruik ervan eenvoudiger, verwachten de ANWB en de vervoerbedrijven. Met achteraf betalen is het opladen van de chipkaart niet meer nodig. De reiskosten worden aan het eind van de maand in rekening gebracht via automatisch incasso. En een vergeten uitcheck kan online worden gecorrigeerd. Over een jaar bekijkt de ANWB of er een vervolg komt op de proef.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook