Train2EU: weg met de spoorgrenzen
dossier Veranderaars

Train2EU: weg met de spoorgrenzen

door Elmer van Buuren in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor Train2EU: weg met de spoorgrenzen

De trein heeft in het grensoverschrijdende reizigersvervoer een klein marktaandeel. Dat is jammer en vreemd, vinden jongeren in de spoorsector die zich hebben verenigd in Train2EU, de ‘eerste echte Europese spoorwegmaatschappij’.

Train2EU is een initiatief van Natuur & Milieu, de Jonge Veranderaars, 9292 en Royal Haskoning DHV. Wij willen voor elkaar krijgen dat je voor een internationale reis net zo gemakkelijk de trein kunt nemen als voor een binnenlandse reis. Of dat je naar een buitenlandse bestemming net zo makkelijk in de trein stapt, als in de auto of het vliegtuig.

Grenzen hebben in Europa steeds minder betekenis. We handelen, reizen, consumeren en betalen zonder barrières, en gaan daarbij steeds vaker over de grens. De trein speelt hierbij nog een ondergeschikte rol, hoewel de trein een comfortabele en verantwoorde keuze is. Binnen de landen in Europa zijn de spoornetten meestal goed ontwikkeld. Daarom is het belangrijk dat ze onderling worden verbonden tot één Europees spoorwegnet.

Er zijn al bewegingen in de goede richting. Toch zijn de jonge professionals van Train2EU ervan overtuigd dat het spooraanbod nog een stuk beter kan. Het gaat dan om de verbindingen zelf, maar ook om het opzoeken van de beste verbinding, de

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook