Veolia maakt officieel bezwaar in Limburg

dinsdag 23 juni 2015
timer 2 min

Veolia heeft de daad bij het woord gevoegd en vandaag officieel een bezwaarschrift ingediend bij de provincie Limburg. De vervoerder wil dat de hele concessieuitvraag opnieuw wordt gedaan.

Veolia had van tevoren al aangekondigd in bezwaar te zullen gaan als Limburg zou besluiten om de concessie aan de oorspronkelijke nummer 2, Arriva te gunnen. Dat deed Limburg begin deze maand. Naast het bezwaar stapt Veolia ook naar de voorzieningenrechter om dat besluit te schorsen.

Volgens een woordvoerster van Veolia duurde het even, omdat het een complexe zaak is. "We hebben wel vaker bezwaar gemaakt, maar dit vergde toch een wat andere aanpak. Het is alsof we de Tour de France 2 kilometer voor de start zijn begonnen en er aan onze fiets is gemorreld. Terwijl de winnaar een perfecte fiets had en EPO heeft gebruikt."

Veolia verloor de strijd om de concessie Limburg, omdat het als enige van de drie partijen een niet geldend bod had ingediend. Aanvankelijk won Abellio de concessie, maar toen bleek dat het dochterbedrijf van NS vuil spel had gespeeld ging de concessie naar Arriva.

Veolia wil dat de boel weer van begin af aan wordt overgedaan en dicht zichzelf goede kansen toe als het tot een rechtszaak komt. "NS heeft in het rapport van bevindingen ook toegegeven fout te zijn en de ACM zegt dat NS de Spoorwegwet heeft overtreden. Daarmee staan we sterker voor de rechter, mocht het zo ver komen", zegt een woordvoerster. Ze voegt eraan toe: "Het stapelt zich echt op", doelend op de recente berichten dat ook een directeur van Trafficon weet zou hebben gehad van de malversaties rond de aanbesteding. Trafficon houdt namens 22 Limburgse gemeentes toezicht op de Regiotaxi.

NS heeft inmiddels gereageerd op de bief die Veolia vorige week stuurde waarin onder meer geëist werd dat de gegevens die NS/Abellio in handen heeft vernietigd zouden worden in bijzijn van Veolia. Het ultimatum om te reageren liep vandaag om 18.00 uur af. In het antwoord zegt NS de aard en de achtergronden van de brief van Veolia te begrijpen, maar nog niet inhoudelijk te willen reageren totdat het onafhankelijk onderzoek is afgerond. "We zijn heel erg teleurgesteld", laat de zegsvrouw van Veolia weten. Veolia beraadt zich op verdere stappen, "maar we willen de relatie met NS ook goed houden."

Ik ben het ermee eens dat alles opnieuw gedaan moeworden en dan volgens alle regels en eerlijk
Wij in limburg verdienen.openheidvenneerlijkheid en een goedeb openbaar vervoer in . Limburg voor alle personeel en reizigers. Dus provincie alles opnieuw en toekijken en luisteren naar de vervoerders en hun belangen .

Waarom de treinverbinding tussen Weert, en het Belgische spoorwegnet, amper acht kilometer verder gelegen, niet zijn opgenomen, is mij een raadsel ! De Belgische NMBS rijdt tot station Hamont, op amper 800 meter van de Nederlandse landsgrens. De treinsporen liggen te wachten op deze grensverbinding. Begrijpt iemand deze logica, dat Belgisch- en Nederlands Limburg geen enkele treinverbinding met elkaar hebben, anno 2015.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Dit zijn de vakmensen van het ov

12 apr om 14:23 uur

In OV-Magazine 1/2019 presenteerde Marc Maartens de ‘vakmannen van het ov’. Nu de (vak)wereld enorm veranderd…

Lees verder »
descriptionArtikel

'Wees adaptief bij publieke mobiliteit’

5 apr om 09:45 uur

Dat het openbaar vervoer waarde heeft, zullen weinigen betwisten. De vraag is waar je voor het bepalen van die…

Lees verder »
descriptionArtikel

Tweede Kamer wil dat provincies en gemeenten zelf ov-bedrijven oprichten

14 mrt om 12:18 uur

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat provincies en gemeenten zelf ov-bedrijven kunnen oprichten, zodat…

Lees verder »
descriptionArtikel

In 2023 ruim 15 procent meer ingecheckt in het openbaar vervoer

26 feb om 10:22 uur

In 2023 werd er 1,1 miljard keer ingecheckt in het openbaar vervoer: 15,5 procent vaker dan in 2022. Het aantal…

Lees verder »
descriptionArtikel

Ook in 2024 gratis ov-kaartjes voor Amsterdamse minima

20 feb om 14:22 uur

De Vervoerregio Amsterdam wil het initiatief met gratis anderhalfuurs-kaartjes voor minimagezinnen in de regio…

Lees verder »
descriptionArtikel

Een kijkje in de keuken bij … VDL Bus & Coach

15 feb om 16:36 uur

Als salesmanager openbaar vervoer bij VDL Bus & Coach is Sjef Maas verantwoordelijk voor de verkoop van…

Lees verder »

Lokaal ov, een lokale zaak?

10 okt 2023

We hebben het steeds minder over ov en ov-concessies en vaker over publieke mobiliteit en publieke…

Lees verder »

Balanceren tussen sociale en technische bereikbaarheid

9 okt 2023

De rol van traditioneel ov in Nederland (per bus, trein, tram en metro) verandert. Recente projecten en…

Lees verder »