Schonere motoren voor zes Waterbussen

Schonere motoren voor zes Waterbussen

door in rubriek ov over water
Reacties uitgeschakeld voor Schonere motoren voor zes Waterbussen

Met 1,4 miljoen euro subsidie laat Aquabus de motoren van zes Waterbussen vervangen, waardoor de vervuilende uitstoot afneemt met 80 tot 90 procent.

De schepen die worden omgebouwd varen op de sneldienst Dordrecht–Rotterdam (lijn 20) en op de lijnen binnen de Drechtsteden. Door de motoren te vervangen door schonere exemplaren met roetfilters daalt de uitstoot van fijnstof met 90 procent en stikstofoxiden met 80 procent.

De ombouw van het eerste schip start deze zomer. De overige schepen volgen in 2016. Door de geleidelijke ombouw hoeft de dienstregeling niet te worden aangepast. Voor de ombouwoperatie betaalt de provincie Zuid-Holland ruim 1,1 miljoen euro en de Drechtsteden 275.000 euro.

De subsidie komt uit het Provinciaal Actieprogramma Luchtkwaliteit Zuid Holland. Doel van deze regeling is om met maatregelen gericht op het personen- en goederenvervoer de luchtkwaliteit te verbeteren. Voor het actieprogramma is ruim 3,5 miljoen euro beschikbaar.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook