35 buurtbussen voor Veluwe en M-Overijssel

35 buurtbussen voor Veluwe en M-Overijssel

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor 35 buurtbussen voor Veluwe en M-Overijssel

Vervoerder Syntus heeft dinsdag in Zwolle 35 nieuwe buurtbussen tegelijkertijd overhandigd aan buurtbusverenigingen op de Veluwe en Midden-Overijssel.

Normaal gesproken vindt vervanging van de buurtbussen plaats als ze zes jaar oud zijn of de stand van 500.000 km hebben bereikt. De meeste bussen waren inmiddels afgeschreven en ze hadden veel kilometers gemaakt. Om grote gebreken te voorkomen, besloot Syntus alle buurtbussen in Midden-Overijssel en op de Veluwe tegelijkertijd te vervangen.

Alle 35 bussen zijn Mercedes Sprinters. De keuze voor dit type buurtbus is samen met vertegenwoordigers van de verschillende buurtbusverenigingen gemaakt. Bij de feestelijke uitreiking waren naast de buurtbusverenigingen ook vertegenwoordigers aanwezig van Mercedes-dealer Wensink, carrosseriebouwer VDL, de provincies Gelderland en Overijssel en Syntus.

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook