Eringa grijpt in bij onderhoudscontracten

Eringa grijpt in bij onderhoudscontracten

door in rubriek ProRail
Reacties uitgeschakeld voor Eringa grijpt in bij onderhoudscontracten

President-directeur Pier Eringa neemt zelf het dossier van de onterecht verlengde onderhoudscontracten onder zijn hoede. Dat heeft hij aan staatssecretaris Mansveld laten weten.

ProRail sloot in 2014 in vier regio’s nieuwe prestratiegerichte onderhoudscontracten (PGO) af. In de regio’s Gelre2, Wadden, Twente en Den Haag kregen vier aannemers het onderhoud voor tien jaar gegund zonder openbare aanbesteding. Dat is tegen de regels. De staatssecretaris zei aanvankelijk niet op de hoogte te zijn geweest, maar uit een brief aan de Kamer blijkt nu dat ProRail de gunning meerdere malen heeft gemeld. Dit werd echter op het ministerie niet opgemerkt. Volgens Mansveld meldde ProRail niet expliciet dat er afgeweken werd van bestaande afspraken.

ProRail heeft beterschap beloofd. De verantwoordelijke directieleden mogen zich niet meer bemoeien met de aanbestedingen en de contracten worden zo snel mogelijk openbaar aanbesteed. Tot die tijd neemt Eringa het dossier persoonlijk onder zijn hoede, zo schrijft hij aan Mansveld.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook