Doel Pier Eringa: ‘Mensen houden van ProRail’

Doel Pier Eringa: ‘Mensen houden van ProRail’

door in rubriek ProRail
Reacties uitgeschakeld voor Doel Pier Eringa: ‘Mensen houden van ProRail’

Pier Eringa (53) is sinds april dit jaar president-directeur bij ProRail. In die tijd heeft hij al genoeg verbeterpunten gezien, bij de organisatie en bij zichzelf. ProRail moet scherper en het Twitter-tijdperk, daar moet hij nog even aan wennen.

De Friese topman van ProRail, wonend onder de rook van Apeldoorn, is geen onbekende in de spoorwereld. Tot 2001 was hij drie jaar regiodirecteur bij NS. Via de politie Flevoland, waar hij korpschef was, de gemeente Nijmegen en het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht, belandde hij weer op het oude spoornest.

Exact 85 dagen ver in zijn carrière als ProRail-baas haalde hij zich de woede van velen op de hals na een uitspraak over zelfdodingen op het spoor. Hij baalde ervan als iemand dat deed om half vijf ‘s middags, midden in de spits. Niet veel later was er nieuwe verontwaardiging. Machinisten in de Schipholtunnel konden bij brandlucht maar beter doorrijden, kopte een krant. Wat beweegt Eringa? Voor het eerst spreekt hij uitgebreid over zijn tijd tot nu toe bij ProRail.

Als topman van ProRail doet u het niet snel goed in de media.
“Nee. Krijgen wij het in het ov gegund dat het ook een keer mis kan

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook